Overlevende etter en av eksplosjonene tas ombord i en lastebil for å bli brakt til sykehuset etter onsdagens angrep i Mumbai. (Foto: AP/Ap)
Overlevende etter en av eksplosjonene tas ombord i en lastebil for å bli brakt til sykehuset etter onsdagens angrep i Mumbai. (Foto: AP/Ap)

Politiet tror indisk gruppe står bak Mumbai-bomber

Politiet i Mumbai knytter en indisk terrorgruppe til bombene som tok livet av 26 mennesker i byen 13. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innenriksminister P. Chidambaram sa torsdag til nasjonalforsamlingen at selv om politietterforskningen fortsatt pågår, tyder alt at en indisk gruppering står bak.

– Vi kan ikke leve i benektelse. Vi kan ikke lukke øynene for fakta. Det finnes indiske grupper, sa han til overhuset.

LES OGSÅ: Døde etter avhør om Mumbai-bombene

Tre bomber eksploderte omtrent samtidig i den indiske millionbyen midt i rushtiden 13. juli. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men mistankene har falt på den indiske mujahedinen, en gruppe militære indere som også tidligere har gjennomført lignende angrep, blant annet i hovedstaden New Delhi og den vestlige byen Ahmedabad i 2008.

LES OGSÅ: Ingen hovedmistenkte etter terror i Mumbai

Gruppen er også mistenkt for å stå bak et bombeangrep mot en restaurant i Pune, vest i landet, i 2010. 16 mennesker ble drept i angrepet.

Den indiske mujahedinen blir knyttet til den pakistanske ekstremistgruppen Lashkar-e-Taiba (LeT), som sto bak angrepene mot Mumbai i 2008, da 116 mennesker ble drept. (©NTB)