DUO: Peter Jöback og Katrine Moholt stod sammen som programledere for den emosjonelle sendingen. (Foto: Bjørn Morten Nerland)
DUO: Peter Jöback og Katrine Moholt stod sammen som programledere for den emosjonelle sendingen. (Foto: Bjørn Morten Nerland)

Strålende seertall for «Allsang på grensen»

– Vil gjerne lage ny runde.

Sommerens syv programmer av «Allsang på grensen» hadde i snitt 373 000 seere, og dette er en andel på 37,4 prosent.

– Strålende fornøyd

Det er akkurat samme snitt som året før, men markedsandel var da 34,8 prosent. I 2009 hadde programmet 385 000 seere i snitt, i 2008 var snittet 399 000, mens man i 2007 hadde 402 000 seere i snitt.

– Det er kjempebra. Vi er strålende fornøyde med tallene, sier prosjektleder Bård Eriksen.

Han peker i tillegg på at reprisene på lørdagene har hatt opp mot 100 000 seere.

– Programmet har også gått i Sverige, og har fått flotte kritikker i media der borte. Det synes vi er veldig gledelig, fastholder Eriksen.

Publikumsrekord

Mye godt vær og folk på ferie gjør at Eriksen er ekstra stolt over den gode uttellingen til «Allsang på grensen». 50 000 publikummere har også besøkt Fredriksten festning i Halden.

– Det er ikke lett å få gode seertall på sommeren. Det å ha nesten 40 prosent i markedsandel de siste årene er rett og slett kjempebra. Det har også vært satt publikumsrekord med rekordoppslutning på festningen i Halden, uttaler han.

– Jeg synes vi lager fine og gode programmer, og det er tydelig at folk er glade i dem. Vi får mange gode tilbakemeldinger. Jeg synes vi blir litt bedre hvert år. Folk liker det og koser seg, legger han til.

Sommernes mest sett episode ble sendt 7. juli, og hadde 442 000 seere og en andel på 42 prosent.

– Moholt sannsynligvis med videre

– Kan du love at det blir mer Allsang neste år?

– Man kan aldri love noe i TV-verden, men folk vil helt tydelig ha det, og møter opp. Da skal vi gjøre det vi kan for å gi dem det. Jeg gjør det i alle fall mer enn gjerne neste år, sier Eriksen.

At Katrine Moholt blir med videre har han også stor tro på.

– Katrine elsker «Allsang på grensen», og har sagt til meg at hun antakeligvis går av med pensjon med det programmet, ler Eriksen.

– Hun er mer enn klar for å gjøre flere år. Vi synes også det har vært gøy med gjesteprogramlederne, de gir en annen dynamikk og er med på å skape forskjellige sendinger, legger han til.

Han oppfordrer folk som har tips til hvilke artister de vil se på grensen neste år, til å gå inn på Facebook-sidene til programmet.