hellas-eu-hjelp-F - Hellas ber EU skynde seg med hjelpetiltak

Den greske statsministeren Giorgos Papandreou ber EU om snarest mulig å sette de vedtatte nye hjelpetiltakene for Hellas ut i livet. Den vedvarende krisen i eurosonen må ikke få stanse hjelpen, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Papandreou skriver i et brev til EU-kommisjonens sjef José Manuel Barroso at det er på høy tid at vedtaket om økonomisk hjelp som ble fattet på et toppmøte 21. juli, nå følges opp med handling. Hjelpepakken er verdt 160 milliarder euro eller 1.244 milliarder kroner.

- Europeiske ledere, de berørte institusjonene og medlemslandene har tatt sin beslutning. Nå bør ord bli til handling, og det er spesielt viktig at nasjonalforsamlingene gir sitt samtykke der det er nødvendig, heter det i brevet fra Papandreou til Barroso.

Manglende godkjennelse fra nasjonalforsamlingene skyldes ikke nødvendigvis politisk motvilje. Den bunner i det enkle faktum at mange europeiske folkevalgte er på sommerferie, mens Hellas fortsetter å slite med sine problemer og en ny krise brer seg i andre EU-land.

José Manuel Barroso har også antydet at forhandlingene om detaljer i redningspakken for Hellas fortsatt tar mye tid. Dette gjelder for eksempel spørsmålet om hva slags pant som kan kreves for å gi grekerne lån. (©NTB)