ny7-demokratene-drap-F - Demokratene-topper etterforskes av politiet

Politiet ransaket fredag hjemmet til Demokratenes ordførerkandidat i Kristiansund, Henning Krane, etter publiseringen av lydopptak hvor han diskuterer politiske attentater.

Håvar Krane og Kaspar Birkeland er ordførerkandidater for Demokratene i henholdsvis Kristiansund og Ålesund. I februar møttes de under et møte i Oslo i regi av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

TV 2 publiserte torsdag lydopptak tatt opp i skjul av en samtale de to hadde med to andre personer i en hotellbar etter møtet.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt har satt i gang etterforskning av saken, på bakgrunn av et som har kommet fram i TV 2s reportasje. Fredag ransaket politiet Kranes hjem, på jakt etter bevis som kan si noe om alvoret i truslene, melder NRK.

I opptaket gir Krane uttrykk for et ønske om å ta livet av ett av regjeringsmedlemmene eller helst hele kollegiet. Han sier også at han gjerne kunne meldt seg inn i den nasjonalistiske gruppen Norwegian Defence League, om bare medlemslistene hadde vært hemmelige.

Selv satt Krane i avhør hos politiet i Kristiansund for å forklare seg om uttalelsene. Politimester Arnstein Nilssen vil verken kommentere ransakingen eller avhøret.

Fredag ble det kjent at også et tredje medlem som står høyt på valglistene til Demokratene i Møre og Romsdal skal ha kommet med trusler mot muslimer. Ytringene ble framsatt i en diskusjon på Facebook i mai i år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2