TAR AVSTAND: Leder for Demokratene, VIdar Kleppe, tar sterk avstand fra Kranes uttalelser. Han sier det er en katastrofe og at ferien er ødelagt.  (Foto: TV 2)
TAR AVSTAND: Leder for Demokratene, VIdar Kleppe, tar sterk avstand fra Kranes uttalelser. Han sier det er en katastrofe og at ferien er ødelagt. (Foto: TV 2)

Vidar Kleppe: – Dette er jo en katastrofe

Den tidligere stortingsrepresentanten tar på det sterkeste avstand fra utsagn fra listekandidat hos Demokratene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er jo en katastrofe. Det er så ille! Hele ferien går jo i vasken.

Dette var Kleppes reaksjon da han ble konfrontert med ordførerkandidat Håvar Kranes utsagn.

TV 2 kunne torsdag kveld avsløre innholdet på et hemmelig lydopptak av ordførerkandidatene Håvar Krane og Kaspar Birkeland sammen med to andre.

Opptaket er gjort etter at de to medlemmene av partiet Demokratene hadde deltatt i et møte i regi av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

LES OGSÅ: Ordførerkandidat i hemmelig lydopptak: Ville henrette regjeringsmedlem

Etter møtet gikk Krane og Birkeland sammen med to andre til Anker hotell.

ORDFØRERKANDIDATER: Håvar Krane (til venstre) og Kaspar Birkeland er ordførerkandidater for Demokratene i høstens kommunevalg. (Foto: TV 2)
ORDFØRERKANDIDATER: Håvar Krane (til venstre) og Kaspar Birkeland er ordførerkandidater for Demokratene i høstens kommunevalg. (Foto: TV 2)

Under samtalen mellom de fire kommer det blant annet fram at Krane mer enn gjerne melder seg inn det høyreekstreme organisasjonen Norwegian Defence League (NDL). Så sant medlemslisten holdes hemmelig.

Visualiserer angrep

Ordførerkandidat Krane er også frustrert over regjeringen. Et av regjeringsmedlemmene skulle han gjerne ha skutt, fremgår det av opptaket.

«Det hadde faktisk vært en glede å knele ham, bøyd hodet fremover, lagt Glocken i nakkegropen og trukket av».

Men aller helst skulle han ha tatt hele regjeringen:

«Jeg ser for meg julebordet til regjeringen. Perfekt øyeblikk til å sperre alle utgangene med molotovcocktail, foruten den døren jeg skal gå inn.»

Katastrofe

Leder for Demokratene, Vidar Kleppe, er svært opprørt over uttalelsene i lydopptaket. Han er på ferie når TV 2 tar kontakt.

– Dette er jo en katastrofe. Det er så ille! Hele ferien går jo i vasken, er Kleppes umiddelbare reaksjon på telefonen.

Tar sterkt avstand

Kleppe var stortingsrepresentant for Frp i tiden 1989–1993 og igjen i 1997–2001. Han har vært leder for Demokratene siden 2002.

LES OGSÅ: Ekstrembloggeren «Fjordman» har vært i avhør om terroraksjonene

– Jeg er helt overgitt, altså. Jeg som partileder, som har åtte år bak meg på Stortinget, tar på det sterkeste avstand fra slike uttalelser.

– Jeg regner med at man må gå dem nærmere etter i sømmene og at politiet foretar en gjennomgang av dette, sier Kleppe på telefonen til TV 2.