haiti-storm-F - Tropisk storm har truffet Haiti

Stormen Emily rammet det sørlige Haiti med sterk vind og regn torsdag. Hundretusenvis av innbyggere prøver å søke ly i teltleirene som står igjen etter jordskjelvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stormen tok seg inn over øya Hispaniola torsdag. Foreløpig beveger stormen seg veldig sakte, men Det amerikanske orkansenteret melder om store nedbørsmengder.

Senteret har tidligere advart mot at stormens herjing over Haiti kan føre til «livsfarlig styrtflom og jordras». Mange bor fortsatt i telt etter å ha mistet hjemmet sitt i jordskjelvet for halvannet år siden. En del jordskjelvofre har slått seg ned på landsbygda i områder som tidligere har vært utsatt for jordskred og flom. Dette er fattige områder hvor husene er skrøpelige.

Men også hovedstaden Port-au-Prince, som ble rasert i jordskjelvet i fjor, er utsatt. Her bor titusenvis av mennesker i telt, og det har tidligere vært dødelige skred i dalsidene rundt byen.

- Det som er spesielt bekymringsfullt, er den store mengden vann dette uværet har med seg. Det er snakk om voldsomme nedbørsmengder sammenlignet med en vanlig tropisk storm, sa Petter Skauen i Kirkens Nødhjelp til NTB onsdag. Han har kontinuerlig kontakt med organisasjonens medarbeidere i Haiti. (©NTB)