dyhre
dyhre

Dyhre Breivang fikk oppsigelsesbrev fra landslagsledelsen

Men så ble det likevel behov for «Karo».

Håndballveteranen Karoline Dyhre Breivang fikk oppsigelsesbrev fra landslagsledelsen rett før Mesterliga-finalene med Larvik i vår.

Varselet kom etter det TV 2 erfarer 1.mai, og oppsigelsesfristen var på tre måneder.

I og med at spillerne på landslaget får månedlige utbetalinger, har de også en arbeidskontrakt med Norges Håndballforbund.

De mest rutinerte får fra 15.000 til 18.000 kroner i måneden. Dermed må NHF også følge spillereglene i arbeidslivet.

I landslaget er det bare klubbvenninnen Tonje Larsen som har flere landskamper enn «Karo».

– Ingen har klippekort
Siden debuten i 2000 har hun spilt over 200 kamper for Norge, og har vært med på fem av Norges gull. Fire i EM og ett i OL.

Men i vår var hun altså i ferd med å miste landslagsplassen.

– Det skal jeg ikke kommentere, men ingen har klippekort på landslaget. Det har man aldri. Jeg må fortsatt stå på. Det er mange unge og nye sultne som vil være med, og jeg har aldri følt meg sikker selv om jeg har vært med en stund, sier Karoline Dyhre Breivang til TV 2 Sporten.

– Dialogen mellom Karoline og landslagsledelsen er ikke en offentlig sak, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson med et lurt smil.

Tremånedersfristen gikk ut 1.august. Men til tross for varsel om oppsigelse ser det ut til at «Karo» blir med videre på landslaget.

Etter at «Karo» fikk brevet har det vært tre landslagssamlinger. Senest i forrige uke i Frankrike, og hun har vært med på alle tre.

I den samme perioden har Gro Hammerseng først takket nei til VM i Brasil i desember, og så blitt gravid.

I tillegg har flere andre spillere slitt med skader, og derfor har det likevel vært behov for «Karo».

Vil være med videre
Tiden har hun også brukt godt, slik at veteranen nå har en god mulighet til å klore seg fast i landslagstroppen fram mot VM i desember.

– Vi kan noen ganger gi beskjed om at vi må ha et løft, sier Hergeirsson på generelt grunnlag. Og legger samtidig til at landslagsledelsen føler at Dyhre Breivang har tatt bra tak i sine oppgaver i løpet av sommeren.

Muligens ville de bare gi veteranen et advarsel, et spark bak.

– Jeg skal fortsatt stå på på landslaget, sier Karoline Dyhre Breivang.

– Jeg har et ønske om å være med i fremtiden også.