Banri Kaieda (Foto: YURIKO NAKAO/Reuters)
Banri Kaieda (Foto: YURIKO NAKAO/Reuters)

Atomansvarlige får sparken i Japan

Japanske myndigheter sparker tre toppledere i kjernekraftsektoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grunnen er måten krisen ved kjernekraftanlegget i Fukushima ble håndtert på, og skandalene i etterkant som har ført til mistro til landets atompolitikk.

Banri Kaieda, økonomi-, handels- og industriminister, sier at han skal gjøre et bytte i staben i det mektige departementet, som både fremmer og regulerer kjernekraftindustrien. Ministeren sier han ønsker å puste nytt liv i departementet.

LES OGSÅ: Avrevne kroppsdeler og hus på vei fra Japan til USA

De som blir byttet ut er departementets viseminister, sjefen for naturressursverket og lederen for atomsikkerhetsverket, fortalte ministeren på en pressekonferanse torsdag.

– Vi vil revitalisere minsterumet, sier Kaieda.

Japanske myndigheter har møtt mye misnøye med måten de har taklet atomkatastrofen som ble utløst etter jordskjelvet og tsunamien i landet 11. mars.

LES OGSÅ: Reddet av 600 år gammelt tsunamivarslingssystem

Sparkingen av de tre, som alle hørte inn under Kaieda sitt ansvar, blir sett på som et forsøk på å møte denne kritikken.

I følge The Guardian er det forventet at både Kaieda og Kan vil trekke seg fra stillingene sine så fort landet har kommet seg på fote igjen etter katastrofen som rammet landet i mars.

(©NTB)