blue (Foto: TV 2)
blue (Foto: TV 2)

Boybandet Blue er klare i sin tale om Anders Behring Breivik

Superstjernene i sjokk etter terrorhandlingene.

Blue står i kveld på scenen i Halden under «Allsang på grensen» på TV 2. Boybandet synes det er spesielt å stå på scenen i Norge etter terrorangrepene som rammet Oslo sentrum og Utøya 22. juli.

– Vi hørte om det da vi var i USA. Det er grusomt, sier Duncan James til «God kveld Norge».

– Jeg begynte å gråte da jeg hørte det, for å være ærlig. Jeg er far nå, og det treffer hardere, sier Lee Ryan.

– Norge er et så nydelig og fredfullt land, men nydelige folk. At noen kommer og ødelegger det ... Vår dypeste sympati til familiene, uttaler Anthony Costa.

Superstjernene har sterke bånd til Norge, og spilte blant annet inn sin første monsterhit «All Rise», som herjet hitlistene over hele verden, her i landet.

– Det gode som har kommet ut, er at hele landet har kommet sammen og støttet hverandre. Jeg har snakket med folk her i Halden om det. Alle føler seg ille, men det er så mye samhold, og det mangler i denne verden, mener Ryan.

Ønsker Brevik død

Guttene har ingen sympati med terrorsiktede Anders Behring Breivik, som gjennom sin advokat har gitt uttrykk for at han kjeder seg i fengselet, og synes det er tungt å sitte isolert.

– Han har blitt tatt. Jeg håper de bare gir ham nåla. Jeg burde kanskje ikke si det, men, fastholder Simon Webbe overfor «God kveld Norge».

– Gasser ham, skyter Lee inn.

Anders Behring Breivik - dette kan vi bruke sy76557f (Foto: Scanpix)
Anders Behring Breivik - dette kan vi bruke sy76557f (Foto: Scanpix)

Webbes frykt nå er at andre skal ta etter Breivik.

– Jeg er bare glad de tok ham, og håper ingen følger i hans fotspor, for dette er en syk «motherfucker», sier Webbe.

Skremt over ondskapen

Guttene har selv opplevd diskriminering, og er skremt over at noen kan gå til så ekstreme handlinger som Behring Breivik.

– Vi har alle vokst opp med fordommer, mot hudfarge og seksuell legning. Det finnes i verden, det er opp til deg hva du gjør med det. Sånn ble jeg oppdratt. Han er ekstrem, og det er grupper som følger dette, sier Simon Webbe.

– Det er for galt at det fortsatt pågår i 2011. Det er skremmende. Vi har barn, og de må vokse opp i denne verdenen. De er uskyldige og burde ikke se slikt. Terrorisme rundt i verden rammer uskyldige, og det er avskyelig. Det får deg til å se på verden og se at den skremmende å leve i. Men vi må bare gå videre med livene våre, og be til Gud om at vi blir beskyttet og at familiene våre er trygge, uttaler Duncan.

– Vi håper folk kan høre musikken vår og glemme grusomhetene de tre minuttene låten vår varer. Det er vårt bidrag, sier Simon.

Guttene opptrer i «Allsang på grensen» på TV 2 i kveld klokka 20.00.