Børsene stuper i Europa

Nedgangen på europeiske børser fortsatte onsdag, selv om den umiddelbare krisen i USA ble løst dagen før og amerikanerne inntil videre har fått beholde kredittverdigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I London sank hovedindeksen FTSE 100 med over 2,3 prosent til 5.584,51 poeng. I Frankfurt falt DAX-indeksen med 2,3 prosent til 6.640,59 poeng, og i Paris falt CAC-indeksen med 1,93 prosent til 3.454,94 poeng.

Også i Oslo og Stockholm falt hovedindeksene onsdag, og i Oslo ble det satt ny bunnotering for i år. Stockholms OMXSPI-indeks har hatt en nedgang siden årsskiftet på 15,7 prosent og er nå på det laveste nivået siden august i fjor.

De største kredittvurderingsbyråene har så langt latt USA beholde sin AAA-vurdering på toppnivå. Men etter at kompromisset om budsjettet ble signert av president Barack Obama tirsdag, har likevel verdens finansmarkeder vært preget av stor uro,

I Europa fortsetter presset mot de utsatte landenes statsobligasjoner, og både i Italia og Spania har den politiske ledelse de siste dagene vært i krisemøter for å ta hånd om situasjonen. (©NTB)