frank-panama-noriega-F - Frankrike utleverer panamansk eksdiktator

Panamas tidligere diktator Manuel Noriega skal utleveres til hjemlandet, bekrefter franske myndigheter. Noriega soner en dom i Frankrike på sju år for hvitvasking av penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noriega har vært fengslet siden 2010 og ble gjort kjent med utleveringen 29. juli, opplyser utenriksdepartementet i Frankrike.

Noriega har en måned på seg til å anke avgjørelsen, men forsvarerne har tidligere antydet at han ønsker å dra hjem til Panama. Også myndighetene i hjemlandet har bedt om å få Noriega utlevert.

- Hvis Noriega ikke motsetter seg overføringen, kan panamanske myndigheter ta over forvaringen av den tidligere diktatoren, skriver det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

USA tok Noriega som krigsfange i 1989, og han har sonet 20 år i amerikansk fengsel for narkotikaforbrytelser. I april i fjor ble han utlevert til Frankrike.

Noriega ble født i fattige kår i Panama by, men kjempet seg til toppen av landets mektige militærstyrke tidlig på 1980-tallet. Han holdt et fast grep om makten fram til desember 1989 da han ble styrtet av amerikanske soldater. (©NTB)