stekte kamskjell sommertid
stekte kamskjell sommertid

Disse kamskjellene blir sommerens matopplevelse

Stekte kamskjell på spekeskinke sammen med ruccolasalat og honningvinagrett smaker fortreffelig!

«Sommertid»-kokken Ole Jonny Eikefjord disker i kveld opp med stekte kamskjell. Selv om de ser nokså avanserte ut er det ikke verre enn at du klarer å lage de hjemme på ditt eget kjøkken. Oppskriften finner du nedenfor.

Se også: Dette gjør «alle» feil når de griller fisk

Ingredienser:

12 ferdigrenset kamskjell u/rogn (kan bruke frosne)

120 g spekeskinke, skåret veldig tynt (pata negra, serrano, parma eller god norsk spekeskinke)

50 g ruccolasalat

2 ss smør

Nykvernet salt og pepper

Se også: Selv svigermor blir imponert av denne laksen

Honningvinagrette

4 ss honning

3 ss trøffelolje

2 ts hvitvinseddik

1 ss finhakket rødløk

1 ss finhakket gressløk

Blandes sammen

Slik gjør du:

Fordel spekeskinkeskivene på fire tallerkener. Legg ruccolasalat på skinken og fordel vinagretten rundt skinken.

Salt og pepper kvernes på begge sider av kamskjellene. Varm en stekepanne og smelt smøret til det er gyllenbrunt. Stek kamskjellene i 30 sekunder på hver side. Fordel skjellene på spekekinken.