FLERE SIKTELSER: Politiet i boligområdet der skyteepisoden fant sted i Sandnes. (Foto: Mirjam Pletanek Klingenberg/)
FLERE SIKTELSER: Politiet i boligområdet der skyteepisoden fant sted i Sandnes. (Foto: Mirjam Pletanek Klingenberg/)

Drapet i Sandnes: – Bar preg av ren henrettelse

De to som er siktet for drapet av en 27 år gammel mann i Lura i Sandnes, foretok nesten en ren henrettelse av mannen. Det er inntrykket etter at det eneste øyenvitnet har forklart seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge øyenvitnet kom de to siktede inn i stuen, skjøt 27-åringen i pannen med ett skudd og tok med seg et grått pengeskrin som lå under stuebordet. Det hele skal ha vært over på seks-sju sekunder, skriver Stavanger Aftenblad.

Les også: Drapssiktet (21) i Sandnes i isolasjon i to uker

Dekket ansiktet

Den 25 år gamle mannen som var vitne til hendelsen, skal ha vært bestekamerat med den 27 år gamle pakistanske statsborgeren som ble drept.

Han forklarer at 27-åringen fikk telefon fra en av de to siktede, en 21 år gammel mann. Rundt en time etterpå skal 21-åringen samt den andre siktede, en 36 år gammel mann, ha kommet inn i leiligheten. 36-åringen hadde på seg briller, hette og skjerf over ansiktet. Han skal ha rettet en revolver mot 27-åringen.

Nekter for forsettlig skyting

– Han tok revolveren opp til hodet hans og skjøt ett skudd rett i pannen. Etterpå spurte han «hvor er safen?», hevder kompisen, som raskt pekte på et pengeskrin som lå under spisebordet.

De to siktede tok deretter med seg pengeskrinet og kjørte fra stedet i en bil. 36-åringen har erkjent at det var han som skjøt, men nekter for at det var med vilje, noe som står i sterk kontrast til det vitnet hevder. (©NTB)