ost sommertid
ost sommertid

Slik lager du enkelt tilbehør til ost

Det enkle er ofte det beste.

I hele sommer har kokken Ole Jonny Eikefjord fristet oss med fargerike og spennende matretter i TV2-programmet «Sommertid». Nå demonsterer han hvordan tv-seerne enkelt kan lage tilbehør som passer utmerket til smakfulle oster.

Samtidig understreker kokken at det er viktig å ikke overdrive tilbehøret:

-– Det som er viktig med ost er å ikke klusse med for mye tilbehør. Ikke dynk det ned med ferske druer, gulrøtter og selleri. Enkelt og greit; osten er god i seg selv.

Søtt og godt

Hvis du vil ha noe søtt som tilbehør til osten så har Ole Johnny et knakende godt tips:

Først blander du sammen 2 desiliter rødvin og 1 desiliter med sukker og lar det koke i 5 minutter, slik at det får en siruplignende konsistens. Så heller man oppi rosiner og rører sammen.

LES OGSÅ: Sjømat med sommervri

Aprikos-variant

En annen variant er å bruke aprikos på samme måte. Du koker aprikosen sammen med litt appelsinjuice, sukker og hvitvin. Juicen tilsettes for at tilbehøret ikke skal bli altfor søtt.

Tynne kjeks

Server det hele sammen med tynne og litt salte kjeks, som passer perfekt til ost.

Rødvin er også en kjent slager og passer til ulike ostetyper av ku- og geitemelk, men styr unna blåmuggoster.