us-kredittverdighet-F - USA beholder kredittverdigheten inntil videre

En fortsatt plettfri gjeldsvandel har berget USA fra nedjustert kredittverdighet i denne omgang. Men faren er ikke over, advarer kredittvurderingsbyråene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne USAs president Barack Obama endelig undertegne et vedtak fra Kongressen om heving av landets gjeldstak. Dermed er statskassen sikret ferske midler, og USA unngår mislighold av sin føderale gjeld.

Kredittvurderingsbyråene Moody's og Fitch har nå avgjort at vedtaket er tilstrekkelig til at USAs kredittverdighet forblir på toppnivået AAA.

Byråene advarer likevel mot dystre utsikter for den amerikanske økonomien og varsler at en nedjustering kan bli aktuelt på et senere tidspunkt.

Byrået kategoriserer likevel utsiktene som negative, og en nedjustering kan komme innen 12-18 måneder. USA risikerer å få kredittverdigheten nedjustert dersom budsjettdisiplinen forverrer seg i løpet av det kommende året, dersom ingen nye økonomiske tiltak kommer på plass, eller dersom den økonomiske utviklingen forverrer seg betydelig, ifølge Moody's. (©NTB)