usa-børs-F - Amerikanske børser stupte tross gjeldsforlik

Amerikanske aksjer falt kraftig tirsdag. Gjeldsforlik i Kongressen til tross, investorer bekymrer seg stadig mer for landets fremtidige økonomiske vekst og kredittverdighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske aksjer falt så mye at de visket ut mesteparten av det de har gått opp i løpet av 2011 tirsdag. Det amerikanske aksjemarkedet endte med fall for åttende dag på rad, som er den lengste perioden i minus siden oktober 2008.

Den industritunge Dow Jones-indeksen falt hele 265,72 poeng og endte på 11.866,77 ved stengetid tirsdag. Det er en nedgang på 2,19 prosent.

Det gikk enda dårligere for den bredere S&P 500-indeksen, som sank over 2,56 prosent. Ved stengetid lå den på 1.254,04, etter å ha mistet 32,90 poeng. Teknologiindeksen Nasdaq slanket seg også med hele 2,75 prosent, etter å ha sunket 75,37 poeng, og endte på 2.669,24.

Det kan derfor virke som markedet ikke er imponert over gjeldsforliket dratt i havn av USAs president Barack Obama tirsdag kveld, en avtale som forhindrer at landets statsgjeld misligholdes. Selv om den bekymringen er ute av verden, frykter investorer fortsatt en mulig nedgradering av verdens største økonomi sin kredittverdighet. Dessuten viste nye tall tirsdag at forbruket i USA har falt for første gang på to år, noe som øker usikkerheten for landets økonomiske vekst. (©NTB)