Vinni og Gunnar Greve forteller til God Kveld Norge at de har lite til overs for budskapet i rapgruppen Cir.Cuz sin Twittermelding 22.juli.  (Foto: Tv 2 Sommertid)
Vinni og Gunnar Greve forteller til God Kveld Norge at de har lite til overs for budskapet i rapgruppen Cir.Cuz sin Twittermelding 22.juli. (Foto: Tv 2 Sommertid)

– De framstår som usympatiske og forutinntatte

Vinni og Gunnar Greve har lite til overs for budskapet i rapgruppen Cir. Cuz sin Twittermelding 22. juli.

En Twitter-melding fra rapguttene i Cir. Cuz har satt sinnene i kok i Artist-Norge etter terrorangrepet fredag 22. juli:

«Nå er det vel på tide at vi fjerner ugresset og lager den parkeringsplassen av Afghanistan», lød rapduoens Twitter-melding kort tid detter bomben gikk av i Regjeringskvartalet.

Les også: Se Twitter-meldingen som får Artist-Norge til å rase

Idol-dommer Gunnar Greve var klar i sin tale i en Twitter-melding tilbake mot gruppen like etterpå:

«Ante meg at Cir. Cuz-boblen kom til å sprekke, tror bare de fremskyndet prosessen selv».

Gunnar Greve og rapperen Vinni gjestet kveldens episode av Sommertid på TV 2, og God Kveld Norge var i kontakt med Idol-dommeren og artisten.

– De framstår helt for jævlig usympatiske

– Jeg sier hva jeg mener i den tittelen. Den er ganske klar og tydelig, sier Greve til «God Kveld Norge»

Vinni er enig i kollegaens synspunkt når det gjelder rapgruppens rasistiske utspill.

– De har gjort det litt vanskelig for seg ved å framstå helt for jævlig usympatisk, og også være forutinntatte. Det er ferske i gamet, og det krever litt mer medietrening. Jeg har ikke noe forhold til dem, sier Vinni til God Kveld Norge.

– Ble hacket

Rapperne i Cir. Cuz, Mats Melbye og Thomas Pedersen, gikk samme dag ut med beskjed om at Twitter-meldingen ikke kom fra dem selv, men fra en hacker:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Circuz (Foto: Tommy Arnesen 5033, © ps)
Circuz (Foto: Tommy Arnesen 5033, © ps)

– Vi (Mats & Thomas) anser begge dette som en sterk og upassende melding som vi derfor vil beklage at ble formidlet på vår twitter, meldte de i et lengre innlegg på nettforumet.

Gunnar Greve mener dette er en dårlig unnskyldning.

– De er kjempeunge. Alle kan si dumme ting. Her er det snakk om å først si noe ekstremt dumt, og etterpå gå ut og påstå at noen har haket Twitter-kontoen, sier Greve til God Kveld Norge.

– Folk forstår menneskeligheten ved å feile, men da er du nødt til å innrømme dine feil. Man er mer tjent med å gå å si unnskyld med en gang, legger Vinni til.

Thomas Pedersen i Cir. Cuz sier til «God kveld Norge» at han ikke har hatt noe med denne Twitter-kontoen å gjøre, og at han derfor ikke ønsker å si noe mer om den saken.

Preget av terrorhandlingene

Både Vinni og Gunnar Greve er preget av de forferdelige hendelsene i Oslo 22. juli.

– Det er vanskelig å bo i Oslo uten at dette går inn på deg. Jeg var midt i gryta med sønnen min da det smalt. Vi kjørte ned og så på det, forteller Vinni.

– Du var ikke redd for å ta med deg sønnen din ned dit?

– Jeg regna jo ikke med at hele sentrum skulle eksplodere, selv om en bombe gikk av, sier Vinni.

Gunnar greve føler seg preget av hendelsen ved det å være nordmann og bo i Oslo.

– Jeg er privilegert ved å ikke være direkte berørt på noen måte. Selv om dette rammer hele Norge og preger oss. Noe annet er helt umenneskelig, sier Greve.