ny1-terror-politi-pk-F - Politiet vet ennå ikke om Breivik hadde medvirkere

Politiet sier det fortsatt ikke er noe som tilsier at Anders Behring Breivik hadde medhjelpere under terrorangrepene 22. juli, men kan ennå ikke konkludere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På dag elleve etter terrorangrepene opplyste politiadvokat Christian Hatlo tirsdag ettermiddag at politiets hovedfokus fortsatt er å avklare om siktede hadde medvirkere i en eller annen form.

– Så langt så er det ikke opplysninger i saken som tilsier at noen hadde et medvirkeransvar, men det er alt for tidlig å konkludere. Det blir foretatt nye avhør av siktede etter hvert som vi får inn informasjon. Tid og sted kan vi av sikkerhetsmessige årsaker ikke gå ut med, sa Hatlo.

Tirsdag har Kripos og Nordre Buskerud politidistrikt hatt ansvar for sikring av bevis og opprydding på Utøya.

– Vi har hatt møte i dag med kriminalteknikere fra Regjeringskvartalet. De anser seg ferdige. Der starter nå teknisk arbeid og opprydding, sa politiadvokaten.

Fra tirsdag av blir Regjeringskvartalet frigitt som åsted, siden kriminalteknikerne er ferdige med sine tekniske undersøkelser på stedet.

– Vi går inn i en ny fase tirsdag. Da vil Departementenes servicesenter som ha ansvar for vakthold rundt området, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politiet.

Planen nå er at sperringene rundt området skal snevres inn så mye som mulig. Fortsatt vil området tettest opp mot de sprengte bygningene være avsperret. (©NTB)