Manchester United (Foto: Rob Carr/Afp)
Manchester United (Foto: Rob Carr/Afp)

United inviterer Utøya-offer til England

Marte G. Ødegården får besøke favorittklubben Manchester United.

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya har flere profilerte idrettsstjerner gått ut å vist sin støtte til det norske folk. En historie som har dukket opp i media den siste tiden er Manchester Uniteds Michael Owen sin hilsen til Marte G. Ødegården. Nå har også klubben tatt kontakt med 17-åringens familie for å invitere dem til England.

Får besøk United
17-åringen ble hardt skadet under massakren på Utøya, og mens hun lå på sykehus fikk hun en støttemelding fra Owen, spiss på favorittlaget United.

«Hei, Marte. Jeg hørte den grusomme nyheten om at du ble alvorlig skadet i Oslo i dag. Våre tanker er med deg. Michael.», skrev Owen på nettstedet Twitter.

Les også: Idrettsstjernene sørger med Norge

Historien til Ødegården har rørt United såpass at hun nå er invitert til England for å overvære trening og kamp, samt møte spillerne. Hele oppholdet blir betalt av klubben.

Far til 17-åringen, Bjørn Tore Ødegården, var overveldet da han fikk beskjeden.

– Dette er en enorm motivasjon for henne til å trene seg opp og bli frisk igjen. Da hun fikk overbrakt beskjed om hilsenen fra laget, og ikke minst invitasjonen til å komme på besøk, trodde hun ikke helt på at det kunne være sant, sier han til VG.

Har vist storhet
Dag Langerød i Uniteds supporterklubb i Norge fikk ansvaret for å gi beskjeden videre til familien, og han mener at klubben har vist storhet ved å invitere familien Ødegården til England.

– Å invitere henne og hele familien synes jeg er en veldig fin gest. Dessuten kom det helt ut av ingenting. Klubben har selv tatt initiativ til dette, og de er svært opptatt av at Marte skal bli frisk nok til å kunne reise, sier Langerød. .