Illustrasjonsfoto.  (Foto: DEAN LEWINS/EPA)
Illustrasjonsfoto. (Foto: DEAN LEWINS/EPA)

Omfattende torpedosak ruller opp i Stavanger

Fem personer er siktet i en omfattende torpedosak i Stavanger-området. Fire av de siktede er tilknyttet motorsykkelklubben Bandidos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av de siktede er fullverdige medlemmer av motorsykkelklubben, mens de andre to skal ha status som såkalte «hangarounds» skriver Rogalands Avis.

En av hovedmennene, en 30-åring som er medlem av Bandidos, ble nylig dømt til fem år og åtte måneders fengsel i en større narkotikasak. Det var i kjølvannet av denne saken at politiet kom på sporet av pengeinnkrevingssaken.

Avvist som tystere

En 47 år gammel mann som også er siktet i saken, skal blant annet ha brukt 30-åringens navn og hans tilknytning til motorsykkelklubben som en del av truslene overfor folk han skal ha innkrevd penger hos.

Disse to har vært knyttet til Bandidos, men en talsmann for motorsykkelklubben sa nylig til Rogalands Avis at klubben ikke ønsket å ha noe mer med dem å gjøre ettersom de ble betegnet som tystere.

Les også:Kommune brukte en million på å bli kvitt Bandidos

Kobles til Sandnes-drapet

Pengeinnkrevingssaken kommer opp samtidig som to menn er siktet for forsettlig drap på en 27-åring søndag 24. juli.

Vitner TV 2 har snakket med beskrev to maskerte menn i militæruniform som presset seg inn i huset. De skjøt den 27 år gamle sønnen i huset mens kameraten satt ved siden av. Mannens far var også i huset. Etter skuddene falt stormet mennene ut av huset. Den 27 år gamle mannen på sykehus den påfølgende dagen.

Les også: Etterlyser mann med Bandidos-tilknytning etter drap