HJALP TIL: Bjørn var en av mange som befant seg på fastlandet ved Tyrifjorden da idyllen sprakk av dramaet som utspant seg over fjorden på Utøya.  (Foto: TV 2)
HJALP TIL: Bjørn var en av mange som befant seg på fastlandet ved Tyrifjorden da idyllen sprakk av dramaet som utspant seg over fjorden på Utøya. (Foto: TV 2)

Utøya-helt søker hjelper

– Han ønsker å snakke med ham. Vi tror det vil hjelpe til å bearbeide alt det vonde, sier kona til tv2.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn befant seg på Utvika Camping da skytedramaet på Utøya startet. Han var en av de snarrådige som kastet seg ut i båtene for å berge ungdommen. Andre sto på bryggen og tok imot de skadde.

Etter at Bjørn hadde vært ute med båten og plukket opp flere av ungdommene, var han helt utslitt. Han sto på bryggen og lurte på om han kunne klare mer, da en ambulansesjåfør i sivil dukket opp.

Les også: Justisministeren åpner for strengere straffer

Uvurderlig hjelp

Ambulansesjåføren spurte om Bjørn trengte hjelp og sa: « Nå tar vi to minutter. Jeg kan bli med deg ut i båten».

Det forteller Bjørns kone til tv2.no.

– Det var helt uvurderlig hjelp. Han hjalp både mannen min og de skadde ungdommene. Ambulansesjåføren gikk i land og hjalp en skadd med å forbinde skadene, og holde han stabil. Han hadde også kontakt med ambulanse og redningsteamet på Storøya med sin mobil, sier kona.

Etter den strabasiøse redningsaksjonen glemte Bjørn å notere ned navnet på sin gode medhjelper. Han har forsøkt å komme i kontakt med ambulansesjåføren både gjennom kriseteamet og andre kanaler, men uten å lykkes.

– Min mann ønsker å komme i kontakt med sin medhjelper. Han ønsker å snakke med ham. Vi tror det vil hjelpe til å bearbeide alt det vonde, sier kona til tv2.no.

Se intervju med Bjørn fra lørdag 23. juli her: ( Artikkelen fortsetter under videovinduet)

536021

Les også: Gjør alt for å forhindre forgiftning og selvmord

God oppfølging

Kona sier til tv2.no at beboerne på campingplassen har fått god oppfølging i ettertid. Lørdag var kriseteamet med psykiater, psykolog og lege på plass. De påfølgende dagene var hjelpen også god.

– Mannen min har også snakket med en psykolog som har erfaring fra ettervern av soldater som har kommet hjem fra Afghanistan.

Er du ambulansesjåføren som hjalp Bjørn? Vi videreformidler kontakt.