Mitsubishi ASX har blitt en ekte Norgesbil   og er kronemessig den bilen som taper seg aller minst i verdi av disse fire. 116.000 kroner etter fem år.
Mitsubishi ASX har blitt en ekte Norgesbil og er kronemessig den bilen som taper seg aller minst i verdi av disse fire. 116.000 kroner etter fem år.

SUV-suksessen fosser fram

Tar innersvingen på en gammel traver- og er Norges nest mest solgte bil. Se alle tallene:

Bilsalget i Norge dupper litt i juli - og er ned med 318 eksemplarer / 2,8 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Farten i omsetningen er likevel svært god. Juli 2011 er 13,4 prosent høyere enn gjennomsnittet for juli de siste ti årene.

Bykser forbi Passat

VW Golf på førsteplass er som vanlig i en liten klasse for seg. Men på plassen under skjer det ting. Etter en svært sterk måned tar nemlig Mitsubishi ASX tilbake andreplassen den mistet til VW Passat i juni.

477 ny ASX-er ble registrert i juli, det tilsvarer en markedsandel på imponerende 4,3 prosent. Dermed tar den et byks forbi Passat som blir "forvist" til tredjeplassen.

Ikke hverdagskost

Det er ikke bare ASX som selger godt hos Mitsubishi. Også storebror Outlander holder koken bra, det gjør at Mitsubishi tar en knallsterk femteplass på merkestatistikken så langt i år.

Markedsandel på 6,1 prosent er ikke akkurat hverdagskost for dette merket. Med det er Mitsubishi større enn både Peugeot, Audi, Skoda og BMW - og nest mest solgte japanske merke etter Toyota.

LES OGSÅ: Hangover for japansk bilindustri

Nytt Focus

Toyota Avensis på fjerdeplass hadde en bra salgsmåned i juli. 410 eksemplarer gir tredjeplass denne måneden - og så langt i år er forspranget ned til Volvo V70 på femteplass rundt 250 eksemplarer. Avensis står forresten på stedet hvil så langt i år og utmerker seg med svært jevne salgstall. Fram til utgangen av juli 2010 hadde Toyota solgt 2397 Avensiser - samme periode i år er tallet 2396!

Bortsett fra Mitsubishi ASX, er Ford Focus den store vinneren i juli. 352 eksemplarer gir en økning på 57,9 prosent så langt i år. En helt ny Focus-modell betyr mye for salget og nå har bilene for alvor begynt å rulle ut fra Ford-forhandlerne.

Porsche er luksusvinneren

I motsatt ende av skalaen faller Peugeot 3008 med hele 29,1 prosent så langt i år. Dermed er den nede på 16. plass totalt og blir snart forbikjørt av nykommeren 508 som klatrer oppover lista med fine salgstall.

På de nederste plassene har vi en liten SUV-duell. Her finner vi nemlig Volvo XC60 på 19. plass og VW Tiguan på plass 20. Begge går tilbake så langt i år, Tiguan mest med 14,9 prosent, har kommer faceliften beleielig nå.

En liten digresjon til slultt: I luksusbilklassen er det en Porsche som topper. Panamera tar nemlig førsteplassen, foran Mercedes S-klasse og Jaguar XJ.

Ikke rart den selger godt: Les testen av Peugeot 508 her:

Del med Facebook-vennene dine

Her er tallene for juli - og så langt i år:

tabell-juli
tabell-juli

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

Hva mener vi om ASX? Les testen her: