ny1-terror-minnemarkerin-F - - Ikke undervurder vår samlede kraft

- Regjeringskvartalet er muligens knust, men landets ledelse er ikke det, sa stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) under minnemarkeringen på Stortinget mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) åpnet minnemarkeringen på Stortinget med en tale for å minnes ofrene etter terrorangrepene 22. juli.

- Norge viser gjennom handling hvilket land vi ønsker å være. Vi står sammen på tvers av religiøst ståsted, bakgrunn og alder. Det norske folk sier et rungende «ja» til samhold og solidaritet, og et rungende «nei» til vold og terror. Ingen bør undervurdere den kraften som ligger bak det, sier Andersen til et samlet storting, kong Harald og kronprins Haakon og pårørende som samlet seg i stortingssalen under de folkevalgtes minnemarkering.

Andersen viste til den franske filosofen Voltaires kjente utsagn: «Jeg er uenig i Deres meninger, men jeg vil inntil døden forsvare deres rett til å hevde dem», og mente nordmenn etter 22. juli hadde vist nettopp en slik holdning.

- Det er et privilegium å lede et folk som sammen velger rett kurs. Selv når nasjonen har lidt store menneskelige tap, skal vi stå sammen, sa stortingspresidenten.

Andersen legger vekt på at det i det offentlige rom skal være rom for andre og muligens fremmede meninger. (©NTB)