ny4-elden-forsvarer-F - Sandnes: Drapssiktet 36-åring viste politiet våpen

36-åringen som er siktet for drapet på en 27-åring i Sandnes, godtok mandag varetektsfengsling. Mannen nekter straffskyld, men har vist politiet det som kan være drapsvåpenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med en 21 år gammel mann er han siktet for å ha skutt og drept en 27 år gammel mann utenfor offerets bolig på Lura i Sandnes forrige søndag. 21-åringen ble fengslet sist onsdag.

36-åringen meldte seg selv for politiet litt over midnatt lørdag. I fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører i Jæren tingrett mandag formiddag, godtok 36-åringen varetektsfengsling i to uker. I hele perioden må han sitte i isolasjon.

– Han samtykket til fengsling. Jeg vil foreløpig ikke kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen, eller hva han har forklart om drapet, opplyser 36-åringens forsvarer, Sol Elden, til NTB.

Både den drepte og de to siktede er ifølge politiet en del av det kriminelle miljøet i distriktet, og de to siktede hadde inntil nylig en tilknytning til motorsykkelklubben Bandidos i Stavanger.

Dette var en av årsakene til at politiet innførte et betydelig sikkerhetsopplegg med væpnet politi under begge fengslingsmøtene.

Ifølge politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt døde 27-åringen av ett pistol- eller revolverskudd mot hodet. Begge de to siktede nekter skyld, men 36-åringen har vist politiet et våpen som har ligget gjemt utendørs et sted i Sandnes, skriver Aftenbladet.no.

Politiets krimteknikere undersøker nå om våpenet er det samme som ble brukt da 27-åringen ble drept. (©NTB)