Fant 80 skader på drept ettåring

15 måneder gamle Tobias ble etter alle solemerker brutalt mishandlet til døde av sin mor og hennes straffedømte samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er teorien Syd- og Sønderjyllands Politi nå jobber ut fra, etter dødsfallet som har rystet hele Danmark.

Den lille gutten sovnet inn i morens hjem i Øster Højst 18. juli, og det ble da umiddelbart satt i gang etterforskning i saken. Det var samme dag som faren på nytt skulle forsøke å få landsrettens tillatelse til å overta omsorgen for sin sønn.

Kraniebrudd

Guttens 21 år gamle mor og hennes samboer (29) ble varetektsfengslet, men kjennelsen ble holdt unna offentligheten. Inntil nå: Lokalavisen Jydske Vestkysten har fått medhold i en innsynsbegjæring. Det går frem at obduksjonsrapporten konstaterte 80 skader.

Blant disse var et lårbeinsbrudd i høyrefoten, som var to uker gammelt – og ubehandlet. Konklusjon er vold og mishandling over et lengre tidsrom. Den eksakte dødsårsaken var hjerneblødning og kraniebrudd, forvoldt av slag mot kroppen og hodet.

– Vi vil ikke kommentere resultatene fra obduksjonen før den endelige rapporten foreligger, sier visepolitikommissær Bent Thuesen til JV. Han leder etterforskningen i saken.

Ble nektet samvær

Gutten far, Jan Schmidt Jørgensen, visste at sønnen ikke hadde det bra. Men de grusomme funnene til rettsmedisinerne var likevel en voldsom nedtur for ham.

– Det var dette han hadde fryktet. Jan ble bare stum og utrolig lei seg, sier Jette Schmidt Jørgensen, som er den døde guttens farmor.

Faren så Tobias siste gang i live 27. mai. Etter dette nektet moren ham samvær.

Morens 29 år gamle samboer er straffedømt flere ganger tidligere, ifølge BT. Ifølge Ekstra Bladet ble han for få måneder siden løslatt, etter å ha sonet en dom på åtte måneder for ulovlig våpenbesittelse.