Cesc Fabregas (Foto: JON SUPER/Ap)
Cesc Fabregas (Foto: JON SUPER/Ap)

Nigel Winterburn til TV 2 Sporten: – Arsenal bør selge Fàbregas

Arsenal-helten mener at uvissheten rundt spanjolen er svært uheldig for klubben.

London (TV 2 Sporten): Cesc Fàbregas preger ryktespaltene hver eneste dag, og Arsène Wenger har selv uttalt at de må få klarhet i kapteinens fremtid i løpet av kort tid.

Nigel Winterburn, som var en av Wengers mest betrodde menn på 90-tallet, mener usikkerheten med Fabregas er svært uheldig for londonerne.

– Spekulasjonene rundt Fàbregas har pågått i to år, og jeg synes det er på tide at Barcelona blar opp pengene som Arsenal krever. Det skaper altfor mye usikkerhet, sier han til TV 2 Sporten.

Fortgang
47-åringen er opptatt av at partene kommer til enighet så fort som overhodet mulig.

– Overgangen til Fàbregas bør være i boks før dette transfervinduet stenger, eller så må han si at han vil bli her i flere år fremover. Det går ikke at spekulasjonene fortsetter i januar og i hvert eneste overgangsvindu som kommer. Det er nødt til å bli avklart i løpet av kort tid.

Samtidig legger ikke Winterburn skjul på at Arsenal mister en av Premier Leagues største profiler hvis Fàbregas får Barcelona-ønsket oppfylt.

Nigel Winterburn (Foto: LAURENT REBOURS/AP)
Nigel Winterburn (Foto: LAURENT REBOURS/AP)

– Han er en kvalitetsspiller, og man vil jo ikke at de skal forsvinne. Men hvis en spiller ikke har lyst til å spille for klubben, er det ingen annen mulighet enn at han reiser.

– De må også få vite om Nasri har lyst til å bli værende eller ikke. Det er en del urolighet knyttet til fotballklubben, og folk har lyst til å vite hva som skjer med de to spillerne, mener den gamle venstrebacken.

Må forsterke
Samtidig som at Arsenal-fansen fortviler over hva som skjer med Fàbregas og Nasri, krever de også at Wenger henter friskt blod til Emirates. Så langt i sommer er Gervinho, som har vist lovende takter i pre-season, den eneste nye tilveksten.

– Det er litt skepsis, akkurat som forrige sesong, knyttet til det defensive. Det er fortsatt litt naivt. Det handler ikke bare om den bakre fireren, men om laget som helhet. Hvis han vil styrke forsvaret, bør ikke Fabregas og Nasri ha noen innvirkning på det.

– Uro blant supporterne
Og Winterburn bør vite hva som trengs for at Arsenal skal få orden på forsvarsspillet. Han utgjorde den legendariske backrekken med Tony Adams, Steve Bould og Lee Dixon.

Det gleder ham imidlertid at Thomas Vermaelen er tilbake fra skade.

– Han er som en ny signering, for han mistet hele forrige sesong. I debutsesongen var han en svært viktig spiller, men fansen forventer nok likevel at det kommer inn et par nye spillere. Det er en del uro blant supporterne, og de venter bare på hva som skal skje fremover. De venter på at noen som virkelig vil styrke laget skal komme, sier Winterburn til TV 2 Sporten.