Sarpsborg 08 har ikke holdt nullen i Tippeligaen siden 19. mai.
Sarpsborg 08 har ikke holdt nullen i Tippeligaen siden 19. mai.

Den tunge perioden fortsetter for Sarpsborg 08

Haugesund pyntet på bortestatistikken i 3-0-seieren på Sarpsborg stadion søndag.

Sarpsborg 08 - Haugesund 0-3

Sarpsborg/Bergen (TV 2 Sporten): Bortesvake Haugesund vant 3-0 i bortekampen mot Sarpsborg 08 søndag. Thomas Sørum, Tor Arne Andreassen og Nikola Djurdjic scoret målene.

Det var den andre gangen Haugesund tok poeng på bortebane i Tippeligaen denne sesongen. De forrige poengene kom mot Rosenborg på Lerkendal.

– For oss så er det ekstra kjekt å vinne på bortebane. Vi er jo ikke bortskjemte med trepoengere på bortebane, sier Jostein Grindhaug til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju og reaksjoner etter kampen

For Sarpsborg 08 betyr resultatet at de fortsatt ikke har vunnet en Tippeliga-kamp siden 19. mai. Trener Roar Johansen gjorde følgende vurdering av kampen:

– Vi var veldig unøyaktige i perioder. Det var en del valg som var gode, men utførelsen var alt for dårlig.

Svakt tilbakespill
Den første scoringen kom etter at Hugues Wembangomo prøvde å sende ballen tilbake til keeper Joacim Heier. Pasningen var for svak og Thomas Sørum utnyttet muligheten til å sende Haugesund i ledelsen.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Sørum burde havnet i målprotokollen enda tidligere i oppgjøret. Spissen fikk en stor sjanse etter en god pasning fra spissmakker Nikola Djurdjic, men 28-åringen sendte ballen på feil side av stolpen.

To avslutninger i metallet
Sarpsborg fikk en god mulighet til å utligne før pause da Kjetil Berge fant Martin Wiig med en fantastisk langpasning. Uheldigvis for Wiig gikk avslutningen i stolpen og bort fra mål.

Etter hvilen sendte Sarpsborg 08 ballen i metallet for andre gang da Magnar Ødegaard fikk hodet på en corner. Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen var sjanseløs på headingen, men nok en gang var marginene på bortelagets side.

Corner er mål
I stedet var det Haugesund som doblet ledelsen på en corner. Joakim Våge Nilsen slo et perfekt innlegg og fant hodet til midtstopper Tor Arne Andreassen som sendte ballen i nettet.

Bortelaget fikk en ypperlig mulighet til å øke ledelsen ytterligere et kvarter før slutt. Alexander Søderlund skulle bare plassere ballen i det åpne mål, men et tigersprang fra Joacim Heier sørget for at de gulkledde måtte nøye seg med corner.

Marerittkamp for Wembangomo
Men Haugesund skulle var fast bestemt på å score mer, og innsatsen betalte seg til slutt. Hugues Wembangomo, mannen bak den dårlige pasningen på den første scoringen, la Alexander Søderlund i bakken.

Dommer Trond Ivar Døvle pekte på straffemerket og Nikola Djurdjic ekspederte ballen i mål.

Værtrøbbel
Kampen ble først utsatt i fem minutter grunnet ekstremt regnvær. Etter den korte utsettelsen mente dommer Trond Ivar Døvle at det var forsvarlig å starte kampen, men når spillerne kom ut på banen viste det seg at forholdene var så dårlige at kampstart måtte utsettes i ytterligere 25 minutter.

Til slutt tok det hele 40 minutter før oppgjøret endelig ble sparket i gang og våte tilskuere kunne få valuta for inngangspengene. Etter kampslutt var det nok flere blant hjemmefansen som skulle ønske at kampen ble avlyst.

sarpregn
sarpregn

Slik startet lagene:
Sarpsborg 08 (4-4-1-1): Joacim Heier - Hugues Wembangomo, Magnar Ødegaard, Kjetil Berge, Jo Nymo Matland - Tom Erik Breive, Erik Jonvik, Joackim Jørgensen, Morten Giæver - Michael Røn - Martin Wiig

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen - Chris Pozniak, Vegard Skjerve, Are Tronseth, Joakim Våge Nilsen - Daniel Bamberg, Trygve Nygaard, Uganna Anyora, Tor Arne Andreassen - Nikola Djurdjic, Thomas Sørum.