kina-xinijang-vold-F - Fire skutt av politiet i Xinjiang-provinsen i Kina

Kinesisk politi skal ha skutt og drept fire «mistenkte» i Xinjiang-provinsen i Kina søndag. Den urolige regionen har opplevd flere voldelige angrep i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fire ble skutt etter at det i helgen har vært voldelige opprør i byen Kashgar, rapporterer det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Fire andre ble arrestert, og politiet jakter nå på ytterligere fire personer.

En kraftig eksplosjon rystet byen søndag. Minst tre personer omkom, deriblant en politimann, og tre andre ble skadd. Eksplosjonen skjedde under et døgn etter at to andre eksplosjoner ble rapportert i byen. Omtrent samtidig ble åtte mennesker drept og 28 skadd da to menn væpnet med kniver gikk løs på tilfeldige mennesker.

Voldelige episoder er blitt vanlige i Xinjiang, en region i det nordvestlige Kina der folkeflertallet er muslimske uigurer som lenge har protestert mot kinesisk styre.

Tidligere i juli skjedde trolig den verste episoden i Xinjiang på vel ett år, da flere uigurer ble drept i sammenstøt med kinesisk politi i byen Hotan, etter at de stormet en politistasjon. En eksilorganisasjon for uigurer hevder 20 ble drept, mens kinesisk politi mener det riktige tallet er 18. I tillegg skal et titall personer være arrestert i regionen den siste måneden. (©NTB)