Norsk mann (18) drept på Filippinene

Skal ha prøvd å bryte en slåsskamp mellom to personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapet skjedde i Quezon city på Filippinene.

Skulle bryte opp en slåsskamp

18-åringen var på ferie på Filippinene, og skal være fra Oslo. TV 2 Nyhetene får opplyst av en journalist på Filippinene, som har fulgt etterforskningen av saken, at 18-åringen skal ha forsøkt å stoppe en slåsskamp mellom to personer, en mann og en kvinne.

Den mannlige slåsskjempen vendte seg dermed mot 18-åringen, og de to begynte å slåss. En dørvakt klarte å roe kampen mellom de to mennene, men bare minutter etterpå hørte vitner skudd bli avfyrt. 18-åringen ble skutt av tre skudd.

Avhører vitner

– En 18 år gammel norsk statsborger ble natt til i dag skutt og drept på Filippinene, bekrefter Frode Andersen, pressevakt i Utenriksdepartementet, til tv2.no

UD fikk melding om drapet natt til søndag. Saken etterforskes av lokalt politi, som blant annet avhører 18-åringens venner. Nordmannen var sammen med et reisefølge som ble vitner til drapet.

537303

18-åringens familie er varslet.

– Personen som 18-åringen var sammen med var vitne til hendelsen, og har fått assistanse gjennom både sitt forsikringsselskap og den norske ambassaden i Manila, sier Andersen.

Etterlyser to personer

Skytingen skjedde klokka 5.45 lokal tid. Klokka 7.35 ble 18-åringen erklært død på sykehuset i byen. Politiet i Quezon city opplyser overfor nrk.no at de er på jakt etter en mann som skal være kledd i grått. Han skal ha vært sammen med en kvinne da drapet skjedde. Politiet i Quezon city er interessert i tips fra publikum.

Quezon City var Filippinenes hovedstad fra 1948 til 1976 og er i dag den mest folkerike byen i landet. Byen ligger like utenfor Manila.

(TV 2/NTB)