Hans Erik01 (Foto: Bjørn Wad)
Hans Erik01 (Foto: Bjørn Wad)

– Jeg er den eneste fra vennegjengen som fortsatt er i live

Hans Erik Dyvik Husby snakker ut om narkofortiden.

Hans Erik Dyvik Husby (39) visste allerede som 12-åring at han enten skulle bli jagerpilot eller rockestjerne. Det ble sistnevnte, og det ble også starten på et turbulent og tøft rockeliv.

Angrer på alt

I 1993, seks år etter at han flyttet fra Lofoten til Oslo, ble han en del av Turboneger og tok sitt kjente kallenavn Hank von Helvete. Med kullsvart sminke, langt hår og heftige sceneshows erobret de Europa og ble hyllet av sine fans «Turbojugend».

Det var på denne tiden at heroinen stadig tok et fastere grep. Avhengigheten hans gjorde at bandet ble oppløst under Europa-turneen i 1998. I et åpenhjertig intervju med Dagbladet forteller Hans Erik hvordan han angrer.

– Jeg har angret på alt. Når man sitter og ser på barne-TV på formiddagen før man skal ned på metadonsenteret, har man det ikke bra. Men selv de mørkeste stunder har gitt meg mye lærdom. Jeg har kunnskap og erfaringer jeg aldri ville byttet bort. Samtidig er jeg den eneste fra vennegjengen som fortsatt er i live. Det er merkelig å tenke på, sier han til avisa.

Vendepunktet

I 2009 forandret alt seg. Da giftet han seg med modellen Gro Skaustein og ble far til Else Victoria, og dermed forlot han sine bandkollegaer.

Siden har han gått sine egne veier, og hadde blant annet hovedrollen som Jesus i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teatret. I fjor hadde han hovedrollen i filmen «Cornelius» om Cornelius Vreeswijk.

– Vendepunktet kom da jeg skulle få barnet mitt. Skulle jeg realisere mitt ønske om å bl en god far, måtte jeg gjøre noe. Derfor tok jeg ansvaret for min rusavhengighet. Jeg vil ikke at barnevernet skulle ha ansvaret for mitt barn. Det skal jeg ha. Bit for bit tok jeg tilbake delene av livet jeg hadde gitt fra meg. Jeg føler meg tusen ganger mer verdifull nå, sier han til Dagbladet.

Til høsten blir Dyvik Husby å se på norske TV-skjermer som dommer i talentkonkurransen «Idol».

Les også: Hank von Helvete: – Vi er okkupert, som da tyskerne var her