Bjørn Eidsvåg i Sommertid
Bjørn Eidsvåg i Sommertid

– Hver dag presser tårene på

Bjørn Eidsvåg synes det blir tøft å synge på minnekonserten i Domkirken.

Lørdag blir det minnekonsert for å hedre og minnes ofrene som måtte bøte med livet da en bombe gikk av i Regjeringskvartalet og skudd ble avfyrt på Utøya fredag 22. juli.

Til sammen ble 76 personer ofre for drapsmannen Anders Behring Breiviks handlinger, og siden har Norge vært i sorg.

Mange store artister deltar

Sammen med Kringkastingsorkesteret vil Åge Aleksandersen, Maria Mena , Bjørn Eidsvåg , Kurt Nilsen , Helene Bøksle, Carpe Diem, Haddy N’jie, Sigvart Dagsland, Ingebjørg Bratland og Ole Paus være blant dem som deltar i konserten fra Oslo Domkirke.

På en pressekonferanse i forkant av konserten stilte Bjørn Eidsvåg opp, som sammen med sine artistkollegaer Kurt Nilsen, Sigvart Dagsland og Haddy N'jie uttrykte stor sorg overfor det som har skjedd.

– Jeg var på vei til Bergen da jeg hørte om det forferdelige som hadde skjedd i Oslo. Jeg fortrengte det aktivt, og var sikker på at det var en ulykke. Så får man høre at det foregår skudd mot uskyldige ungdommer på Utøya, og da skjønte jeg alvoret. Hver dag presser tårene på, forteller Eidsvåg.

Kjemper mot tårene

Eidsvåg måtte kjempe mot tårene da han sang under minnemarkeringen for AUF og Ap fredag.

– Jeg sang i går under minnemarkeringen, og det var helt uvirkelig og umenneskelig. Det er en helt spesiell stemning. Ingen klapper etter sangene, men holder istedenfor opp roser for å vise at de setter pris på det, sier artisten.

Les også: Jo Nesbøs datter (11) etter terrorangrepene: – Hvis du ikke er redd, kan du ikke være modig

Før konserten lørdag er han usikker på om han kommer til å klare å fullføre uten å la tårene strømme. Han er likevel fast bestemt på at han skal gjøre sitt beste.

– Det største spørsmålet jeg stiller meg nå er om jeg kommer til å klare dette uten å begynne å gråte? Men jeg må bare bite meg selv i tunga, og ikke se på noen. For om jeg får øyekontakt, kan det bikke over, sier en tydelig berørt Eidsvåg.

«Mitt lille land»

Flere stortingsrepresentanter vil være til stede under minnekonserten, blant annet Knut Storberget, Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen.

AUF-leder Eskil Pedersen vil også overvære seremonien, og Maria Mena vil fremføre «Mitt lille land».

Les også: Norway Cup åpner med minnekonsert og sørgebånd

mena (Foto: Andersen, Aleksander)
mena (Foto: Andersen, Aleksander)