Thomas Holm. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Thomas Holm. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Molde-spiller leies ut til Tromsø

Thomas Holm setter kursen nordover.

Midtbanespilleren Thomas Holm går på utlån fra Molde til Tromsø ut året, melder Tromsø på sine nettsider.

30 år gamle Holm har spilt tre kamper fra start for Molde i år og scoret ett mål. Han sier han er glad for å komme til en av Tippeligaens beste klubber.

- Og jeg lover å bidra til at vi skal få en spennende høstsesong i Tromsø, sier Holm.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo er fornøyd med å kunne hente en gammel kjenning.

- Thomas Holm kjenner jeg godt fra tidligere, bl.a. fra min tid som U21-landslagstrener hvor Thomas var én av de sentrale spillerne. Thomas er en erfaren og rutinert spiller som kommer inn i en TIL-tropp med mange unge og lovende spillere, sier Høgmo.

Leier ut til gullkonkurrent
Tromsø er en av de sterkeste konkurrentene til Molde i kampen om årets seriegull. Det kan derfor virke rart på mange at klubben velger å hjelpe tromsøværingene med å forsterke sin tropp.

- Hva om han spiller en avgjørende rolle i utfallet av Tippeligaen til fordel for Tromsø?

- Nå er det jo ikke lov i Norge å forhandle frem leieavtaler der spilleren ikke kan spille mot klubben han leies ut fra. Alle klubbene i Tippeligaen er jo konkurrenter og vi tenker ikke slik på det når vi leier ut. Jeg sa til Thomas i dag at vi ønsker ham og Tromsø lykke til, så får vi sørge for at vi er bedre, sier Moldes sportsdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen til TV 2 Sporten.

Han vil ikke si noe om at Jo Inge Berget, som er ferdig i Strømsgodset, meldes klar for moldenserne. Men det sier Berget noe om selv.

- Jeg gleder meg til å spille under Ole Gunnar Solskjær. Han virker som en ålreit fyr, sier Jo Inge Berget til VG Nett.