Jakob Dorch (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)
Jakob Dorch (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)

«Råtten» stemning i den svenske svømmetroppen

Brystsvømmeren Jakob Dorch mener det svenske landslaget mangler lagfølelse.

Sverige har skuffet under svømme-VM i Shanghai, våre naboer har ikke tatt noen medaljer enda og har bare Sarah Sjöströms to fjerdeplasser å vise til.

Ingen lagfølelse
Alexander Dale Oen og den norske landslagstreneren Petter Løvberg skrøt av samholdet i det norske laget etter gullet på 100 meter bryst. Svenske Jakob Dorch endte på 51. plass på den samme distansen og mener det svenske laget mangler lagfølelse.

Les også: Historisk VM-gull til Alexander Dale Oen

– Lagfølelsen er der ikke, vi holder ikke skikkelig sammen. Det føles som at ledelsen må gjøre noe, forteller Dorch ifølge Aftonbladet.

Den svenske brystsvømmeren mener det ikke var sånn tidligere og kanskje det er en del årsaken til at de svenske svømmerne ikke har prestert i sommerens VM.

– Da jeg var med for seniorlandslaget første gang i 2004 reiste vi som en samlet tropp, nå føles det som vi reiser som 15 individer.

I 2004 var det kortbane-VM i USA, den gang tok Sverige 9 medaljer. Det skal også nevnes at «søta bror» ikke tok noen medaljer i svømming under sommer-OL det samme året, OL blir svømt på langbane. Sverige har tradisjonelt vært bedre når de kun svømmer i 25 meters basseng.

Treneren ikke enig
Greg Salter tok over som svensk landslagstrener forrige sesong, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Jakob Dorch må være en del av et annet lag. Han omgås kanskje feil mennesker, for atmosfæren i vårt lag har vært veldig bra.

Salter innrømmer at svenskene har skuffet noe, men sier at laget har obligatoriske møter.

– Det har naturligvis vært skuffelser, men laget har vært ganske bra. Vi har lagtreff hver ettermiddag hvor de som ikke har viktige øvelser skal være med, nettopp med tanke på samholdet. Jeg synes også at mange av våre svømmere er å se på tribunen, men jeg vet ikke om jeg har sett Jakob der så mye.

Både Norge og Danmark har tatt gull under årets VM. Alexander Dale Oen ble historisk som Norges første gullvinner. Lotte Friis og Jeanette Ottesen har sørget for at danskene foreløpig har to gull. Friis er også favoritt til å forsvare VM-gullet på 800 meter fri teknikk.