Sepp Blatter (Foto: PHILIPPE DESMAZES/Afp)
Sepp Blatter (Foto: PHILIPPE DESMAZES/Afp)

Qatar kan miste fotball-VM

Sepp Blatter åpner for at Qatar kan miste VM i 2022 dersom det viser seg at det har vært korrupsjon innblandet i valget.

Det vakte oppsikt da Qatar ble valgt som vertsnasjon for fotball-VM i 2022. Rop om korrupsjon har kommet fra flere hold, særlig lederen for Det tyske fotballforbundet Theo Zwanziger og har vært kritisk til valget.

Åpner for forandring
Fifapresident Sepp Blatter åpner nå for at Qatar kan miste VM om det viser seg at det var korrupsjon innblandet da de sikret seg rettighetene. En komité er satt til å undersøke anklagene og fifapresidenten vil avvente resultatene av denne undersøkelsen.

– Vi rører ikke VM i Qatar nå. Dersom komiteen kommer frem til at det er noe vi bør se på, så vil vi gjøre det. Det blir for lett å si at vi må gjenåpne saken nå, Zwanziger vet at han må komme til FIFA med bevis, sier Blatter ifølge Dailymail.

Fifavisepresident Jack Warner har offentliggjort en privat e-mail fra generalsekretær Jerome Valcke som antydet at presidenten i Det asiatiske fotballforbundet Mohamed Bin Hammam hadde «kjøpt» VM.

Fotball-VM i desember?
En annen sak Blatter åpner for er å spille fotball-VM i desember for unngå varme på opptil 50 grader på Den arabiske halvøy. Uefapresident Michel Platini har tidligere uttalt at han ønsker seg dette.

– En forandring er mulig, men ingenting er min avgjørelse. Det må komme fra Qatar hvor de spør om å forandre noe. For øyeblikket har de ikke gjort det, sier Blatter.