José Antonio Reyes (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
José Antonio Reyes (Foto: SUSANA VERA/Reuters)

Bare nesten for Godset

Ronny Deila er stolt av det laget hans presterte da de holdt Atlético Madrid til 2-1 på bortebane i europaligakvalifiseringen.

Atlético Madrid-Strømsgodset 2-1

Strømsgodset holdt godt følge med Atlético Madrid i perioder i den tredje kvalifiseringsrunden til europaligaen, men klarte ikke å ta igjen de to målene José Antonio Reyes scoret etter pause.

Utgangspunktet for returoppgjøret i Drammen ble likevel ikke helsvart for Godset, for Øyvind Storflor reduserte til 2-1 ti minutter før slutt etter flott forarbeid av Fredrik Nordkvelle.

Fire minutter før dette hadde spanjolene blitt én mann mindre på banen da Miranda som bakerste mann felte Jo Inge Berget, som var på vei gjennom alene mot keeper.

Godset ble muligens snytt for straffespark da Berget gikk i bakken ved en tidligere anledning, men reprisen viste at Atléticos forsvarer trolig hadde en fot på ballen før han taklet Berget.

Returoppgjøret på Marienlyst spilles torsdag 4. august.

Deilig for Deila
Ronny Deila er svært godt fornøyd med hvordan Strømsgodset spilte mot det spanske storlaget, og ikke minst med resultatet.

– Jeg synes det var en meget bra gjennomført kamp av oss. Vi forsvarer oss godt, og klarer også å holde på kula i perioder. Vi får kjørt oss litt i midten av andre omgang, når de scorer to ganger, men etter at de får det røde kortet kommer vi tilbake igjen. Da tar vi over kampen og får den reduseringen vi trenger, sier Deila til TV 2 Sporten rett etter kampslutt.

TØFFE TAK: Tiago Cardoso med et godt grep på Alfred Sankoh. (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
TØFFE TAK: Tiago Cardoso med et godt grep på Alfred Sankoh. (Foto: SUSANA VERA/Reuters)

Deila mener den største forskjellen på lagene var kvaliteten på pasningsspillet, men han er også stolt av at Godset klarte å trille ballen såpass mye som de gjorde.

– Vi får oss en leksjon i pasningsferdigheter, men vi var også flinke til å holde på ballen synes jeg. Vi spiller sånn som vi gjør til vanlig, og det er jeg stolt av. Det viser at vi gjør mye riktig i arbeidet vårt, sier han.

Forventer fullt hus hjemme
Nå forventer han godt oppmøte og et skikkelig leven i returoppgjøret.

– Det blir en utrolig spennende kamp på Marienlyst. Nå må vi få fullt hus. Vi vet vi er gode på hjemmebane, så her blir det et vanvittig trøkk, sier Godset-sjefen.

Lovord til Berget
Han tar seg også tid til å rose Jo Inge Berget, som etter halvannet år på lån i Strømsgodset etter alt å dømme blir solgt fra Udinese til Molde.

– Jeg vet ikke om han har signert for Molde, men han spiller i hvert fall ikke videre for oss nå. Jo Inge har gått mot strømmen og prioritert utvikling foran penger, og det har han igjen for nå. Vi er evig takknemlige for det han har gjort for Strømsgodset, sier Deila.

Han tør ikke love at det kommer en erstatter for Berget med det første.

– Vi får se hva som skjer. Vi har mange gode spillere i stallen her, men ser selvfølgelig alltid etter forsterkninger. Vi får se om vi har økonomi til det, sier treneren.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk