Javier Pastore (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)
Javier Pastore (Foto: ANDREAS SOLARO/Afp)

– Pastore til PSG for over 300 millioner

Italienske medier melder at den argentinske stjernen Javier Pastore er klar for fransk fotball.

Carriere dello Sport, Sky Italia og La Gazzetta dello Sport melder begge at playmaker Javier Pastore (22) selges fra Palermo til Paris St. Germain for svimlende 349 millioner kroner, 45 millioner euro.

PSG og Chelsea har kjempet om spissen, men nå skal franskmennene ha gått av med seieren. For å sette kjøpsprisen i perspektiv, kan vi nevne at Sergio Agüero gikk til Manchester City for omtrent samme pris og ble med det klubbens dyreste kjøp.

Ifølge nyhetsbyrået AFP vil Pastore signere en fireårskontrakt før helgen. De er mer moderat når det gjelder overgangssummen. Den skal være 232 millioner kroner med én gang, med mulighet for å stige til 310 millioner kroner.

Palermo-president Maurizio Zamparini sier at Pastore er på vei bort, men at han ikke er klar for PSG.

– Det er ikke sant. Fredag skal agenten hans møte Chelsea i London, sa han torsdag kveld til Stadio News.

PSG har også nylig hanket inn Mohamed Sissoko (Juventus) og Salvatore Sirigu (Palermo). Den hardtsatsende klubben har allerede brukt store penger på kjøpe inn Milan Bisevac, Jeremy Menez, Blaise Matuidi, Nicolas Douchez og Kevin Gameiro.

Klubben er kjøpt opp av søkkrike Qatar Sports Investments og sportsdirektør Leonardo vet å bruke pengene han har fått til rådighet. Hvis Pastore-kjøpet bekreftes vil PSG ha brukt totalt over 600 millioner kroner på spillerkjøp til nå i sommer.

Javier Pastore scoret elleve mål i Serie A sist sesong.