SEPTIMUS: Duoen Steinar Fjeld og Jenny Jenssen sang for 10 000 publikummere under «Allsang på Grensen» onsdag.  (Foto: Bjørn Morten Nerland)
SEPTIMUS: Duoen Steinar Fjeld og Jenny Jenssen sang for 10 000 publikummere under «Allsang på Grensen» onsdag. (Foto: Bjørn Morten Nerland)

Spilte Lillebjørn Nilsen-sang for å trøste

Jenny Jensen: – Det var storveis å se dem synge med. Jeg er rørt.

Onsdag deltok artistduoen Jenny Jenssen og Steinar Fjeld, også kjent som Septimus, på den spesielle sendingen under «Allsang på grensen».

Det opprinnelige programmet ble forandret, for å hedre ofrene etter de grufulle terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

– Musikk er medisin

Jenny Jenssen synes det var spesielt å få være en del av spesialsendingen.

– Det har vært storveis. Det var rett og slett rørende å komme ut der. 10 000 personer som kommer sammen, og i disse tider når det er så mye tragisk side opp og side ned i avisene. Musikk er universalt, det er medisin. Altså, musikk er alt. Det var storveis å se dem synge med. Jeg er rørt, sier country-sangeren.

Det er Steinar Fjeld helt enig i.

– Det var veldig gøy. Det gjør det litt spesielt når det er så mye folk, når det er den stemningen og når de vaier med rose, forteller han til «God kveld Norge».

Les også: – Jeg måtte virkelig ta meg sammen for å ikke begynne å stortute

Ble rørt da folk sang med

De fremførte låta «Barn av regnbuen», skrevet av Lillebjørn Nilsen, og Steinar synes det var spesielt å se publikum synge med.

– Vi er veldig glad for at vi fikk låne den akkurat i dag, for den passet så bra. Publikum var med og sang, så det er vi veldig godt fornøyd med, sier han.

Jenny presiserer hvor viktig musikk er, og at det er god medisin i en sorgtung tid som dette.

– Det er en låt som både unge og gamle kjenner, altså alle generasjoner. Det er det som er med musikk, at du når så utrolig mange, forteller hun.

Skriver låter til ofrene

Det er allerede flere artister som har dedisert låter til ofrene av massakren som fant sted 22. juli.

Bodøbandet Kråkesølv har gått sammen med Magnus Eliassen og lagd låta «Til dem du e glad i», der salgsinntektene vil gå til Røde Kors. Bandet mener de har gjort en fremragende innsats i forbindelse med tragediene på Utøya og i Oslo.

Norske Talenter-vinner Sirius har også tatt ord og melodi i bruk for å hedre ofrene. Låta har fått navnet «Children cry».

Steinar Fjeld forteller at han har mottatt flere demoer fra folk som vil bidra.

– Det er veldig mange som er i gang med å lage sangtekster i forbindelse med det her. Jeg tror at etter hvert kan det kanskje bli litt mye, så jeg tror vi skal konsentrere oss om det vi driver med nå, og overlate det verdige oppdraget til noen andre. Allerede i dag har jeg fått to demoer av noen, i og med at jeg jobber i den bransjen, fra folk som gjerne vil gi ut sånn plater, sier han.

Les også: Slik bearbeider «Erik og Kriss» sorgen etter terrortragedien