Andreas Thorkildsen. (Foto: OSAMA FAISAL/Ap)
Andreas Thorkildsen. (Foto: OSAMA FAISAL/Ap)

Thorkildsen vil vinne VM og Diamond League

Den norske spydkongen setter seg store mål.

Stockholm (TV 2 Sporten): Fredag er det duket for Diamond League-stevne og Andreas Thorkildsen forteller TV 2 Sporten at han håper å kaste over 90 meter for første gang på over ett år under DN Galan i Stockholm.

– Det hadde vært veldig gøy å klart å kaste over 90 meter i morgen. Jeg har ikke klart det i år så det er noe jeg håper på.

Mye må stemme for lange kast
Nordmannen har banerekorden i den svenske hovedstaden, men innrømmer at det ikke er noen automatikk i lange kast.

– Mye må stemme med vind og lignende, så vi får se i morgen.

Det er en måned til friidretts-VM starter i Daegu og fredagens stevne er siste store konkurranse før VM i Sør-Korea. Thorkildsen slet med skade i vår og mistet Bislett Games, men har vunnet alt han har vært med i etter å ha kommet tilbake.

-Dette er siste ordentlige konkurranse for meg før VM så det blir å sjekke nivået og se om teknikken sitter. I forbindelse med skaden mistet jeg konkurransetrening, men ting begynner å sitte mer og mer.

VM viktigst
Spydkongen blir aldri mett og ønsker å vinne både årets VM og Diamond League.

-Jeg håper å vinne både VM og Diamond League. Det viktigste enkeltstevnet er VM, men Diamond League viser jevnhet over hele året. Men hva er viktigst? -VM!

På spørsmål om hvordan den regjerende EM, VM og OL-mesteren klarer å motivere seg forklarer gullgrossisten:

– Jeg vil vinne enda mer, karrieren er kort så jeg fortsetter så lenge kroppen holder.

Påvirket av tøff uke
Thorkildsen forteller også at det har vært en tøff uke og at han, som alle andre, blir påvirket av terroren i Oslo og på Utøya.

– Det har vært en spesiell uke. Dette påvirker alle. Jeg trener generelt lite mellom konkurranser, men de timene jeg har trent har jeg klart å fokusere på trening, men det gjenstår å se i morgen.

Les også: Historisk VM-gull til Alexander Dale Oen

Norges største gullhåp under VM i Sør-Korea vil markere ofrene for de tragiske hendelsene.

– Jeg har ikke snakket med de andre norske, men jeg regner med at det blir sørgebind. Det er det som er vanlig for idrettsutøvere.