HYLLER DRACULA: På flere innlegg på et islamfiendtlig nettforum i 2008 hyllet en debattant, som etter alt å dømme er Breivik, den blodtørstige Dracula. (Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay / Skjermdump Gatesofvienna / TV 2 montasje)
HYLLER DRACULA: På flere innlegg på et islamfiendtlig nettforum i 2008 hyllet en debattant, som etter alt å dømme er Breivik, den blodtørstige Dracula. (Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay / Skjermdump Gatesofvienna / TV 2 montasje)

Breivik hyllet Dracula på nettforum i 2008

En person ved navnet «Year2183» på et islamfiendtlig forum, er etter alt å dømme Anders Behring Breivik. Her hyller han Dracula og ønsker seg deportasjon av muslimer fra Europa.

På det islamfiendtlige nettforumet Gates of Vienna har administratorene funnet det de tror er terroristen og massedrapsmannen Anders Behring Breivik i to innlegg fra 2008.

Nettforumet har dermed gjort det samme som et tilsvarende norsk nettforum, som lørdag presenterte innleggene Breivik har skrevet i document.no.

I innleggene på Gates of Vienna hyller han den norske bloggeren Fjordman, som Breivik også i sitt manifest vier mye plass.

Debattanten, som etter alt å dømme er Breivik, taler for deportasjon av muslimer, noe som administratorene hevder er bannlyst på den islamkritiske bloggsiden.

Administratoren skriver at de ikke har oppdaget tidligere at dette var Breivik, siden han skriver Year2183 og ikke Year2083 som han har som deltittel på sitt manifest.

Ønsker å diskutere «D-ordet»

Nettdebattanten skriver spent om en bok Fjordman skal publisere og sier at han også jobber med en bok som han skal spre til fri bruk for andre.

Les også: Her hyller Breivik britiske ekstremister

I flere innlegg er også «Year2183» irritert over at de andre på forumet ikke ønsker å diskutere «D-ordet».

Med dette viser han til deportasjon av muslimer fra Europa som en løsning for å forhindre at islamister overtar kontrollen i Europa.

Et tema som er en rød tråd i Breiviks manifest som han publiserte på nett og sendte på epost til over tusen mottakere - timer før han startet terrorangrepene mot Oslo og Utøya.

Nettdebattanten «Year2183» poster også utdrag fra boken sin, som han kaller det. Disse utdragene er identiske med utdrag fra det såkalte manifestet.

Han skriver også at han mener måten russerne deporterte muslimer fra det sørlige Ukraina til Usbekistan etter andre verdenskrig var en glimrende og suksessfull løsning.

Hyller Dracula som en helt

Videre skriver han at «bare de individene som selv bidrar vil bli husket som helter når man ser en konklusjon på konflikten om 50 til 150 år.»

I avhør etter at Breivik ble pågrepet på Utøya fredag 22. juli har han sagt at folk ikke forstår hva han har gjort nå, men at de om 60 år vil skjønne det og hylle ham som en helt.

Han avslutter innlegget med å hylle Fjordmans innlegg og forfatterskap.

«Du er en sann helt av Europa, selv om de fleste ikke vil skjønne dette før om mange år. Kanskje du vil overgå prestasjonene av en annen europeisk helt, Vlad the Impaler»

Vlad the Impaler er bedre kjent som Dracula, som regjerte Wallachia i hovedsak mellom 1456 og 1462, landområdet som i dag utgjør det sørlige Romania.

Dracula er best kjent for sin kamp mot det ottomanske riket og ikke minst sin blodtørstighet.

Psykiater om Breivik: – Så komplisert at vi først i historiens lys kan få svar

Flere medier i utlandet har de siste dagene trukket frem at Breivik i sitt manifest hyller Dracula.

– Korsfareren Vlad the Impaler var et geni i psykologisk krigføring, heter det i manifestet som Breivik offentliggjorde fredag.

PST kjente ikke til Breivik

PST-sjef Janne Kristiansen sa til TV 2 mandag at de ikke kjente Breiviks navn før, og at det derfor ikke har vært noen grunn til at han skulle være i PSTs søkelys.

Etter terroraksjonene fredag gikk PST gjennom sine lister og fant Breiviks navn i et register fra Tollvesenet som handlet om kjøp av kjemikalier fra et polsk firma.

– I undersøkelser som var helt vanlig angående valutatransaksjoner sto navnet hans etter at han innbetalte 120 kroner til dette firmaet. Vi så på navnene og vurderte om dette var noen vi hadde registrert fra før av. Dette var en person vi ikke hadde noen annen kunnskap om, og som vi derfor ikke kunne registrere noe om, sier Kristiansen.

Les også: Breivik sto på PSTs lister

– Han har ikke gjort noe som gjorde at vi kunne fange ham opp og kunne registrere ham hos oss. Det er en terskel for at vi skal kunne registrere, og da må det være noe som gjør at det er grunn til at vi skal undersøke eller følge med på vedkommende. Det har det ikke vært når det gjelder ham, og dette har vært hans strategi, sier PST-sjefen til TV 2.

Antirasistisk senter: – Krigsretorikk

Lederen ved Antirasistisk senter, Kari Helene Partapuoli, sier at de nye opplysningene om Breiviks aktiviteter på nettet åpner for spørsmål om vestlige sikkerhetstjenester har fulgt godt nok med på høyreekstremes aktiviteter på nettet.

– Dette er meninger som går relativt langt, og vitner om at krigsretorikken er blitt mer vanlig de siste årene. Det er veldig lett å være etterpåklok. Men det er jo det vi skal være nå, sett i lys av det som har skjedd, sier hun til tv2.no.

Her kan du tenne et lys for terrorofrene