PS opel logo (Foto: Scanpix)
PS opel logo (Foto: Scanpix)

- Opel er ikke til salgs!

GM avviser rykteflom om at de vil kvitte seg med Opel.

Ryktene begynte for alvor å gå i tyske media tidligere i sommer: At GM vurderte å kvitte seg med Opel - og at både Volkswagen og ulike kinesiske selskaper var blant de aktuelle kjøperne.

I kjølvannet av dette har man fra Opels side beskyldt VW for å nøre under disse spekulasjonene og bevisst forsøke å skape usikkerhet rundt Opels framtid.

Nå har det gått så langt at GM-sjef Daniel Akerson ser seg nødt til å avkrefte ryktene.

Foreløpig punktum

- Vi kommenterer ikke rundt spekulasjoner- og det er vært veldig mange spekulasjoner - men jeg vil si dette: Opel er ikke til salgs, uttalte Akerson under en pressekonferanse denne uken.

Dermed setter han et - i alle fall foreløpig - punktum. Men fortsatt er det mange som er i tvil om GM egentlig ønsker å eie Opel på lang sikt.

LES OGSÅ: Topp 10 - de råeste fra Opel

Statlig hjelp

Denne usikkerheten har vart helt siden finanskrisen rammet GM særlig hardt. Bil-giganten ble avhengig av statlig hjelp for å komme seg gjennom krisen og bestemte seg tidlig for å selge Opel. Etter veldig mye fram-og-tilbake endte det imidlertid med at salgsplanene ble droppet.

Dette førte imidlertid til veldig mye usikkerhet rundt Opel. Merkevaren led selvfølgelig under det, og en allerede presset markedsposisjon ble ytterligere svekket.

Faller mellom stolene

I fjor gikk Opel med et underskudd på rundt åtte milliarder kroner. I år er målet å gå i null - og så få overskudd i 2012.

Opels hovedproblem blir ansett å være at merket faller litt mellom stolene. Erkerivalene Ford og VW har lyktes med å ta et lite skritt opp i statusfaktor og har også bedre produktmiks.

Det gjør Opel sårbar i forhold til konkurransen fra særlig koreanske og japanske merker. VW-konsernets suksess med Skoda har også helt klart påvirket Opel.

Del med Facebook-vennene dine

Vendepunktet - eller? Les testen av Insignia her