KAN FÅ BOKSE FOR TITTEL: Andreas Evensen. (Foto: Gustafsson, Sari/SCANPIX)
KAN FÅ BOKSE FOR TITTEL: Andreas Evensen. (Foto: Gustafsson, Sari/SCANPIX)

Mot ny VM-kamp for Andreas Evensen

Trønderbokseren er nær en ny sjanse til å bli verdensmester i fjærvekt.

Melhus (TV 2 Sporten): Andreas Evensen er i full opptrening mot en mulig tittelkamp i november. Den australske bokseren Billy Dib kjemper om fjærvektstittelen fredag, og vil med seier der ta imot Evensen i neste runde.

– Jeg tror han vinner, og da sikter vi inn mot at han forsvarer tittelen mot oss. Da reiser vi dit, tar fra han tittelen og henger den på veggen her hjemme i Melhus, sier Evensen til TV 2 Sporten.

Les også: Evensen tapte VM-kampen

Andre tittelkamp på et år
Billy «The Kid» Dib kjemper om den ledige VM-tittelen i IBF mot meksikanske Jorge Lacierva. Australieren holdes som favoritt, og team Evensen er sikker på at de går mot sin andre tittelkamp på et år.

– Det er den australske promotoren som har tatt kontakt med oss med tanke på en tittelkamp. De velger Andreas fordi han er merittert, og har skaffet seg et navn ikke minst gjennom VM-kampen mot Ricky Burns i desember. Først må han ha en kamp for å slå seg inn på topprankingen til IBF gjennom en interkontinental kamp i september i Finland. Deretter er det duket for VM-kamp i november eller desember for team Evensen. Men det må finansieres, og vi må ha med TV og sponsorer for å få dette til skikkelig, sier trener Helge Wærøy.

– Hva om Dib taper?

– Det tror jeg ikke, men om Jorge Laciere vinner kan vi ta kontakt med dem. Vi skal tilbake i ringen i september uansett, sier en kampsulten Wærøy.

Byttet vektklasse
Evensen tapte VM-kampen i super fjærvekt mot Ricky Burns i Glasgow i desember, men fikk mye positiv oppmerksomhet og anerkjennelse i bokseverdenen. Nå er han tilbake i fjærvekt, en vektklasse som passer Evensen bedre.

– Ricky Burns viste seg å være en dyktig bokser, men vekt og rekkevidde utgjorde en god del forskjell. For å maksimere våre vinnersjanser er vi tilbake i fjærvekt, og skal slå i fra oss der. Målet er å bli verdensmester, det var en liten hump i veien med Ricky Burns, smiler Evensen bestemt.

Mer om Andreas Evensen? Se bloggen til Team Stonehand (ekstern lenke)