Børre Rognlien. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Børre Rognlien. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Idrettspresidenten mener NM i skyting burde vært utsatt

Flere reagerer på at NM i pistolskyting startet mandag.

President i Skytterforbundet Jan Tore Berg-Knutsen sier til Adressa.no at det er en veloverveid avgjørelse at NM i pistolskyting startet mandag, kun tre dager etter terroren i Oslo og på Utøya.

– Arrangementet har vært forberedt lenge, og det er et mål å gjenopprette normalitet så fort som mulig.

Skytterpresidenten: – Det er mannen som dreper, ikke våpenet
Berg-Knutsen forteller også at det blir tatt hensyn og at arrangementet blir holdt med verdighet. Lederen for Skytterforbundet mener også at det er viktig å tenke på at det menneske – og ikke våpenet– som dreper.

– Vi har sørgebånd, ett minutts stillhet og flagg på halv stang. Skyting er en nasjonal idrett og det skal ikke terror få ta fra oss. Det er mannen som dreper, og ikke våpen, og den skytingen som ble utført på Utøya har ingenting med NM i pistol å gjøre, fortsetter Berg-Knutsen til Adressa.no.

Idrettspresidenten: – Det er altfor tidlig
Idrettspresident Børre Rognlien sier til VG Nett at det er for tidlig å arrangere mesterskapet.

– Det er altfor tidlig. Vi har sagt at særforbundene selv må ta ansvar for gjennomføringen av idrettsarrangementer og dette avgjørelsen må Skytterforbundet selv stå for.

Rognlien sier at han selv ville bedt de utsette eller avlyse selve arrangementet om han hadde blitt spurt og gir uttrykk for at han selv ikke er imponert over avgjørelsen om å holde mesterskapet.

Les også: Helgens serierunde er utsatt

– Hvis de hadde tatt kontakt ville jeg bedt dem om å utsette eller avlyse arrangementet i medfølelse overfor ofrene på Utøya. Det har noe med sosiale antenner å gjøre.

Stortingsrepresentant reagerer
En annen som reagerer er stortingsrepresentant og visepresident i Norges Idrettsforbund, Jorodd Asphjell.

Arbeiderparti-mannen forteller overfor Adressa.no at han mener det er en spesiell symbolikk i arrangementet og mener at størrelsen på mesterskapet ikke har noe å si.

– Dette har ingenting med arrangementets størrelse å gjøre. Dette handler om hensyn til de som sitter fortvilet igjen etter massakren på Utøya. Det er en spesiell symbolikk.