Christian Berge (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Christian Berge (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Steffen Stegavik, Elverum (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Steffen Stegavik, Elverum (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Knalltøff europacuptrekning for Elverum – kan møte Myrhol og Lund

– Det er den verste trekningen vi kunne fått, sier trener Christian Berge.

Tirsdagens trekning av EHF-cupens 2. runde resulterte i at Elverum må opp mot fjerdeplassen i Wild Card-kvalifiseringsgruppen til Champions League. Dét betyr at fjorårets serietoer møter Rhein-Neckar Löwen, Valladolid, Vive Targi Kielce eller Dunkerque.

– Det er den verste trekningen vi kunne fått. Wild Card-gruppen er veldig bra, sier trener Christian Berge til TV 2 Sporten.

– Det er jo greit å få noe annet enn et lag fra Luxembourg, men nå får vi et av de beste i hele turneringen.

Kan møte nordmenn
Og det har Elverum-sjefen rett i. Tyske Rhein-Neckar Löwen kom forrige sesong til Final4 i Champions League, og er regnet som et av verdens ypperste lag, til tross for at de har mistet enkelte profiler. Skulle det bli «Løvene» for Elverum, vil det by på en tur til hjemlandet for klubbens norske innslag, Bjarte Myrhol og Børge Lund.

Gamleklubben til Håvard Tvedten, Valladolid, er blant de skarpeste lagene i en av verdens beste ligaer, Liga Asobal. Dersom spanjolene ender sist i Wild Card-gruppen, møter Elverums Christoffer Rambo laget han er utleid fra (har kontrakt med Elverum fra 2012/2013-sesongen).

KAN MØTE ELVERUM: Børge Lund og Bjarte Myrhol. (Foto: Skaug, Thomas Rasmus/SCANPIX)
KAN MØTE ELVERUM: Børge Lund og Bjarte Myrhol. (Foto: Skaug, Thomas Rasmus/SCANPIX)

Vive Targi Kielce er Polens stolthet. Karismatiske Bogdan Wenta, som også er polsk landslagssjef, har de siste årene hentet flere stjernespillere til klubben. Blant dem, en av verdens beste målvakter, Slawomir Szmal.

Mest sannsynlig er det nok at det blir fransk motstand for Elverum. Men Dunkerque har overrasket før, som da de beseiret Chambéry i en høydramatisk finale i Coupe de France. I blåtrøyenes stall finner vi tidligere Fyllingen-spiller Thomas Drange.

– Lærer mye av å møte de beste
Uansett hvilket av de fire lagene det blir, er det altså klart at motstanden er av høy europeisk klasse.

– Jeg har snakket med noen av spillerne mine. De synes at det er litt så som så, for de har jo målsetting om å nå så langt som mulig. Jeg har et litt annet syn på det, for jeg mener du lærer mye av å møte de beste lagene, sier Berge.

Også Cupvinnercupen ble trukket tirsdag, og ØIF Arendal møter et lag fra nevnte Luxembourg. Handball Esch venter i 3. runde.

Levangerjentene får tyrkisk motstand i Izmir BSB, i samme cups 2. runde.