Alexander Dale Oen (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)
Alexander Dale Oen (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)

Dale Oen klar for ny finale

Skal kjempe om medalje på 50 meter bryst.

Alexander Dale Oen som mandag ble verdensmester på 100 meter bryst, svømte tirsdag inn til den tredje beste tiden i semifinalen på 50 meter bryst.

– Det handlet om å komme seg videre til finalen og jeg gjorde det med grei margin. Det er første gang jeg er i finalen på 50 meter bryst, så jeg er fornøyd med det sier Dale Oen.

Bærum-svømmeren fikk tiden 27,33, men strilen har mer inne. På mandagens 100 meter svømte han inn til ny nordisk rekord på de første 50 med tiden 27,20, 13 hundredels sekund raskere enn semifinalen tirsdag.

– Jeg var veldig sliten etter i går, men det er ingen unnskyldning for å ikke gjøre det ytterste, sier Dale Oen.

Raskest i semifinalen var sørafrikaneren Cameron Van Der Burgh som fikk tiden 26.90, brasilianske Felipe Alves Franca Da Silva var like bak med 26,95.

Det var også knyttet stor spenning til 200 meter fri teknikk finalen tirsdag. Der detroniserte Ryan Lochte OL-kongen Michael Phelps. Lochte svømte inn til tiden 1.44,44 og var dermed 35 hundredels sekund foran Michael Phelps som sørget for at amerikanerne tok både gull og sølv på distansen. Regjerende verdensmester på distansen tyske Paul Biedermann tok bronsen, ni hundredels sekund bak Phelps.

Michael Phelps og Ryan Lochte. (Foto: MARK RALSTON/Afp)
Michael Phelps og Ryan Lochte. (Foto: MARK RALSTON/Afp)