Morten Gamst Pedersen. (Foto: TV 2/)
Morten Gamst Pedersen. (Foto: TV 2/)

Gamst Pedersen: – Følelsene blir verre for hver dag som går

Nå vil Blackburn-stjernen at hele laget stiller med svarte bånd i neste kamp.

Fotballesset Morten Gamst Pedersen befinner seg for tiden i Hong Kong med fotballaget Blackburn Rovers, men er sterkt preget av fredagens tragedie i Oslo og på Utøya.

– Følelsene jeg har blir ikke bedre etter hvert som dagene går og vi får avstand til grusomhetene. Tvert imot blir det heller verre etter hvert som de forferdelige bildene vi har vært vitnet til synker inn, skriver han på sin blogg.

– Jeg er i Hong Kong med Blackburn Rovers, men hjertet mitt er hjemme, fortsetter han.

Spiller med svart bånd

Gamst Pedersen vil vise sin støtte til ofrene ved å spille med svart bånd i neste kamp.

– Jeg vil spille med svart bånd på armen i neste kamp, til ære for ofrene, deres familier og enhver nordmann i Norge og rundt omkring i verden. Og jeg vil be mine lagkamerater om å gjøre det samme, skriver han på bloggen.

Les også: Rachel Nordtømme: – Nå trenger vi alle å kunne koble av, smile og le litt igjen

Ville hedre ofrene

Over hele landet gikk folk i fakkel- og rosetog for å hedre ofrene etter tragediene i Oslo og på Utøya 22. juli mandag kveld.

Blant de oppmøtte ved Rådhusplassen i Oslo var blant annet Stella Mwangi, som ikke var i tvil om hvorfor det er viktig å støtte opp under en tid som dette.

– Jeg vil vise medfølelse, solidaritet og at jeg bryr meg, sier Stella når «God kveld Norge» møter henne blant folkehavet.

Les mer: Flere kjendiser ville hedre ofrene