AG København (Foto: Sabroe, Liselotte/SCANPIX)
AG København (Foto: Sabroe, Liselotte/SCANPIX)
Steinar Ege (Foto: Sabroe, Liselotte/SCANPIX)
Steinar Ege (Foto: Sabroe, Liselotte/SCANPIX)

AG København henter ny profil – satser på tre hovedtrenere

Magnus Andersson skal lede Steinar Ege og lagkameratene.

AG København kom inn i dansk topphåndball med et brak forrige sesong. I sin første sesong på øverste nivå, ble hovedstadsklubben både dansk mester og cupvinner, og arrangerte samtidig verdens største håndballkamp.

Men mye vil som kjent ha mer, og eier Jesper «Kasi» Nielsen har sett seg ut Final4 i Champions League som et passende mål.

Alle trenerne likestilles
Da må det forsterkes, ikke bare på spillerfronten. Steinar Ege og lagkameratene får nemlig en ny hovedtrener – i tillegg til de to de har fra før. Den tidligere storspilleren Magnus Andersson går inn i trenerteamet til københavnerne, og skal lede laget sammen med de nåværende trenerne, Søren Herskind og Klavs Bruun Jørgensen.

– De blir helt likestilt, de tre trenerne. Det er etter amerikansk mønster. Vi har vært i USA, og sett blant annet basketball, der det jo er en stor trenerstab, sier administrerende direktør Søren Colding til dansk TV 2, før han understreker at utvidelsen av teamet ikke handler om misnøye med Herskind og Bruun Jørgensen.

– Søren og Klavs har gjort det fantastisk, men de har ikke så stor internasjonal erfaring.

At AGK ser til basketballen, er ikke noe nytt – laget er kjent for sine karakteristiske, ermeløse drakter – nytt, er derimot et håndballag med tre hovedtrenere.

– I håndballen er dette et nytt tiltak, men skal vi nå våre internasjonale mål, må vi være et lite skritt foran konkurrentene, både som lag og organisasjon, sier Colding til B.T.

Magnus Andersson (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Magnus Andersson (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Skulle bli sportssjef
Allerede 22. juni ble svenske Andersson, som kommer fra jobben som landslagssjef for Østerrike, presentert som ny mann i AG København, den gang som sportssjef. Nå har imidlertid klubbledelsen konkludert med at de får mer ut av å ha 45-åringen på trenerbenken.

– Vi står overfor noen store utfordringer, både nasjonalt og internasjonalt, og med AG Københavns ambisjonsnivå, skal vi utnytte alle ressurser optimalt for å innfri våre egne høye forventninger, forklarer direktør Colding.

Andersson er for øvrig intet ukjent fjes, hverken i København eller for Steinar Ege. Svensken var hovedtrener for FCK Håndbold, men forsvant til Østerrike-jobben, da klubben fusjonerte med AG Håndbold etter 2009/2010-sesongen.