Melafestivalen (Foto: Solum, Stian Lysberg, © SLS)
Melafestivalen (Foto: Solum, Stian Lysberg, © SLS)

Multikulturell festival i Oslo går som planlagt

Melafestivalen vil bli arrangert på Rådhusplassen i Oslo 28–31. juli.

Flere festivaler er avlyst etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya, men ledelsen av Melafestivalen har besluttet at deres arrangement skal gå som planlagt.

Melafestivalen startet som en festival med hovedvekt på norsk-pakistansk kultur, men har med årene utviklet seg til å bli Norges største flerkulturelle kulturmønstring.

Kunst, design, teater, mat og musikk er viktige ingredienser.

Les også:Rockefeller avlyser konserter

Viktig symbolverdi

Festivalen arrangeres 28. til 31. juli på Rådhusplassen i Oslo, og skal fungere som en internasjonal feiring av kultur og kreativitet, og er en gratis folkefest hvor alle er invitert.

I en pressemelding skriver festivalens styreleder Anders Heger og kunstnerisk leder Khalid Salimi at som alle andre, er også de som jobber med Mela sjokkert og i dyp sorg etter det som har skjedd.

– Våre tanker går til de som er rammet, heter det.

Festivalledelsen forklarer også hvorfor de har valgt å gjennomføre arrangementet.

– Mela er samhold, Mela er solidaritet, Mela er å omfavne andre mennesker. Mela er å bli kjent med hverandres kultur. Og det skal fortsatt være i sentrum når vi går videre etter denne hendelsen.

– Mela i seg selv er ikke viktig, men det Mela står for, er. Gjennom 10 år har Mela vist hvor viktig det er at folk er sammen. Folk bygger møteplasser, uavhengig av hvor de kommer fra. Det er det som har blitt angrepet. Melafestivalen er dedikert til fellesskapet, til samholdet, Mela representerer motsetningen til det som skjedde, og derfor skal den være med når vi går videre etter denne hendelsen, heter det i pressemeldingen.