Alberto Contador (Foto: Laurent Cipriani/Ap)
Alberto Contador (Foto: Laurent Cipriani/Ap)

Contador vil revansjere femteplassen

Saxo Bank-Sungard-kapteinen er klar for å slå tilbake i neste års Tour de France.

Alberto Contador kom til årets Tour de France som nykronet Giro d'Italia-konge, og var blant de største favorittene til å stikke av med seieren også i Touren. Det ble imidlertid aldri noen dobbel for spanjolen, som til slutt måtte nøye seg med en femteplass i Frankrike.

– Det var vanskelig, men jeg kommer tilbake neste år. Men da vil jeg få en annen plassering, sier Contador til dansk TV 2.

Flere mener den meritterte 28-åringen tok seg vann over hodet, ved å forsøke å vinne både Giro d'Italia og Tour de France samme år, men Contador angrer ikke.

– Jeg har ikke forandret mening på grunn av det som skjedde i Tour de France. Jeg vet at det er vanskeligere å kjempe om seieren i Touren hvis man kjører Giroen, men jeg er likevel glad for at jeg kjørte den, så jeg ville ikke endret på noe, forklarer Saxo Bank-rytteren.

Les også: Contador får dopinghøring i august

Mannnen som har vunnet Touren tre ganger tidligere, fikk i år et tøft ritt, preget av uhell og et vondt kne. Mot slutten viste Contador hva som bor i ham, da han leverte flere friske støt, i et desperat forsøk på å komme tilbake i sammenlagtkampen.

– Dette var annerledes enn tidligere år, men jeg er fornøyd, for første del av Touren var veldig vanskelig. Men den siste delen gikk bra, og jeg nøt å sykle.