m m44
m m44

Kronprinsesse Mette-Marits stebror drept på Utøya

Politimannen Trond Berntsen var et av de første ofrene på Utøya.

Tobarnsfar, politimann og kronprinsesse Mette-Marits stebror, Trond Berntsen, var på AUFs sommerleir på Utøya som frivillig, sivil vakt. Berntsen jobber i politiets utlendingsenhet, og hadde tatt med seg sin 10 år gamle sønn til leiren på Utøya, skriver VG mandag.

Reddet sønnen

51-åringen ble en av de første menneskene Anders Behring Breivik (32) drepte.

VG melder at han ifølge vitner skal ha kastet sønnen sin i sikkerhet bak to jenter, før han forsøkte å ta grep om situasjonen ved å gå direkte mot Behring Breivik.

Mangeårig leder av Utøya, Monica Bøsei, varslet fra til Berntsen da hun tilsynelatende fattet mistanke til Breivik. Som TV 2 fortalte søndag var de to Breiviks første ofre.

Les også: «Mor Utøya» ble ett av Breiviks første ofre

– Tankene går til familien

Berntsen er stebror til Mette-Marit. Mette-Marits mor, Marit Tjessem, var gift med Trond Berntsens nå avdøde far.

– Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til VG.

Marit og Rolf Berntsen giftet seg i 1994. 10. april 2008 døde han etter flere tunge sykdomsperioder.

Se hele den gripende gudstjenesten i Oslo domkirke

For tre år siden var Trond og broren Nils Otto i arvestrid med Mette-Marits mor, etter farens bortgang. Verdien som skulle fordeles lå på mellom tre og fem millioner kroner.

Trond Berntsen har tidligere jobbet på narkotikaavsnittet på Øvre Eiker lensmannskontor, og var også norgesmester i boksing. Han har vært sivilvakt på AUFs sommerleir flere ganger tidligere.

– Særdeles trist

Trond beskrives av flere kolleger som uredd, ærlig, real og rettferdig.

Leder Sigve Bolstad i Oslo Politiforening er i sjokk over Berntsens bortgang.

– Det var en særdeles trist beskjed å motta, og våre tanker og medfølelse går til vårt medlems nærmeste familie. Våre tanker går også til alle andre som har mistet en eller flere av sine kjære, sier Bolstad til VG.

Uttrykk din kondolanse i vår kondolanseprotokoll.

Massakrert

Så langt er 93 mennesker bekreftet omkommet etter fredagens angrep i Oslo og på Utøya. Tallet ble oppgradert da en av de skadde etter Utøya-skytingen døde på sykehuset søndag. Fortsatt ligger det flere skadde på sykehus. Tilstanden er alvorlig for flere av dem. Fire, fem personer er fortsatt savnet fra utøya, og et ukjent antall er savnet i Regjeringskvartalet.

Breivik har innrømmet de faktiske forhold begge terrorangrepene fredag. Han hevder han ikke bør straffes for ugjerningen.

Det forventes at Breivik vil forklare seg under fengslingsmøtet som starter klokken 13 mandag. Det er fortsatt ikke klart om fengslinsmøtet vil gå for åpne dører.

Følg Nyhetskanalens direktesending her.

Forsvareminister Grete Faremo er opptatt av at foreldre-generasjonen hjelper til med å ta Utøya tilbake etter de tragiske terror-handlingene som rammet AUF -leiren fredag 22. juli.  (Foto: Grafikk: Torleif Hamre/TV 2 )
Forsvareminister Grete Faremo er opptatt av at foreldre-generasjonen hjelper til med å ta Utøya tilbake etter de tragiske terror-handlingene som rammet AUF -leiren fredag 22. juli. (Foto: Grafikk: Torleif Hamre/TV 2 )