MØTTE PRESSEN: Sir Alex Ferguson. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
MØTTE PRESSEN: Sir Alex Ferguson. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Premier League

Ferguson: – Vi blir urettferdig behandlet

Sir Alex Ferguson langer ut mot det engelske fotballforbundet.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson sitt betente forhold til det engelske fotballforbundet (FA) har igjen blusset opp i media. Skotten langer nå ut mot FA som han mener behandler United urettferdig sammenlignet med de andre engelske klubbene.

– Blir behandlet ulikt
Ferguson ble forrige sesong ilagt fem kampers karantene etter kommentarer mot dommer Martin Atkinson etter seriekampen mot Chelsea. Straffen var skulle i utgangspunktet holde han borte fra trenerbenken i tre kamper, men en betinget dom for kritikken av dommer Alan Wiley i 2009 brakte karantenen opp til fem kamper.

Wayne Rooney ble også ilagt karantene forrige sesong etter at han bannet til et tvkamera. Nå tar Ferguson bladet fra munnen.

– De (FA) har helt klart alltid funnet en grunn til å behandle oss ulikt fra de andre klubbene. Det har pågått en god stund, og de ser ut til å alltid finne en grunn til å ta oss mens de andre blir glemt, sier Ferguson til Telegraph Sport.

Les også: Her er søndagens Premier League-rykter

Stort mediafokus
FA insisterer på at klubber som United er klar over at deres status bringer med seg et stort ansvar, og at visse hendelser derfor kan medføre strengere straff. Selv mener Ferguson at det konstante mediapresset på klubben er mye av grunnen.

– Personlig følte jeg meg urettferdig behandlet forrige sesong. Jeg forsvarer klubben min, det er oppgaven min. Problemet er at når jeg kommer med uttalelser så går media til FA med en gang. De føler seg da nødt til å gjøre noe i frykt av hva som kan hende dersom ingenting blir gjort, sier Ferguson.

– Ingen flere kjøp
Ferguson har allerede sikret seg Ashley Young, Phil Jones og David de Gea i sommerens overgangsvindu, og det har blitt spekulert i om nye spillere vil komme inn for å fylle tomrommet på midtbanen før seriestart.

Paul Scholes la opp etter fjorårets sesong, og Ferguson har vært linket til både Wesley Sneijder og Luka Modrica. Nå skal skotten skal ifølge SkySports ha lukket dørene på Old Trafford.

– Vi ser ikke etter spiller for øyeblikket, men vi leter etter en midtbanekonstellasjon i det spillematerialet vi allerede har, sier Ferguson.